Anmälan till Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - två spelare
Publicerad: 2024-01-28
Disciplinärende
Situationsrummet har granskat matcherna som spelades i SHL under gårdagen. Följande spelare har anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som kommer behandla ärendet under dagen.

Hugo Fransson, HV71

När det återstår 2.33 av tredje perioden så sker det en Illegal check to the head av Hv71-spelaren Nr 44 Hugo Fransson på Frölundaspelaren Nr 48 Carl Klingberg. Spelet är i anfallszon för Frölunda och flera spelare kampar om pucken. Klingberg får tag i pucken och åker ner mot kortsargen när Fransson glider in och höjer sin axel något och träffar Klingberg i huvudet.

Se händelsen här.

2024-01-27
Anmälan Fransson

Elias Salomonsson, Skellefteå

Återstår 10.03 av tredje perioden när det sker en Illegal check to the head av Skellefteåspelaren Nr 44 Elias Salomonsson på Röglespelaren Nr 17 Simon Zether. Rögle har pucken i anfallszon och skjuter pucken mot mål, det blir en retur som kommer till Zether som har ryggen mot mål och försöker lägga in den mot mål. Salomonsson tar två snabba skär sedan glider han in och tacklar Zether i huvudet med en uppåtgående rörelse. Tacklingen träffar med kraft på Zether som inte kan försvara sig.

Se händelsen här.

2024-01-27
Anmälan Salomonsson

Läs mer:

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners