Bichsel matchhjälte när Rögle kvitterade matchserien
Publicerad: 2024-04-22
#SKERBK
Lian Bichsel hade inte gjort mål sedan den 3 februari – men i den andra finalen klev han fram igen. Röglebacken blev matchens ende målskytt och Rögle har nu kvitterat till 1-1 i matcher mot Skellefteå.

Period 3

10:30 0-1 (EQ) RBK 20 Lian Bichsel (1)
Assist: 10 Rodrigo Abols (6)

Rögle inledde starkast i den första finalen och även i final 2 var det gästerna som tog tag i taktpinnen. Inte ens en minut tog det innan Daniel Zaar hade kommit till en farlig dubbelchans. En annan farlig Röglesekvens var när de kom tre mot en, men Elias Salomonsson svarade för en bra brytning. Efter 16 minuter spelat hade Skellefteå bara ett skott på mål, vilket säger en del om hemmalagets problem med att förlägga spelet i offensiv zon. I slutet av den andra perioden flyttade Skellefteå fram spelet och lyckades skapa några chanser.

I den andra perioden tog Skellefteå vid där de avslutade den första. Hemmalaget kom i fler och längre anfall och tvingade Christoffer Rifalk att göra ett par bra räddningar. Halvvägs in i perioden åkte Oscar Lindberg ut för en slashing, och även om Rögle inte skapade så mycket i powerplayet hade de några bra byten efter att Skellefteå blivit fulltaligt. Men överlag en period där Skellefteå hade det mesta av spelet.

Skellefteå inledde även period tre bra, men Rögle jämnade ut spelet allteftersom och det var Rögle som satte matchens första (och enda) mål. Efter lite slarv i egen zon av Skellefteå fick Lian Bichsel pucken och tryckte dit 1-0 med ett slagskott. Därmed bröt han Rögles mållösa finalsvit på fem och en halv period. Skellefteå kom till någon kvitteringschans, men annars gjorde Rögle det bra i ledning. Hemmalaget hade svårt att skapa det där rejäla trycket framåt i jakten på en kvittering.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi startade inte som vi ville, men vi kom in i det sista sju av den första perioden. I andra var vi bättre, fram till situationen med Pudas. Sedan blev vi kanske för känslomässigt påverkade av den. I tredje var vi helt okej, även om det är väldigt jämnt där. En jämn hockeymatch, sa Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

– Vi behövde ett mål, någon behövde göra det och den här gången var det jag. En bra laginsats. Vi kom ut hårt igen i starten. De hade inget i den första perioden, men i andra var Skellefteå lite bättre. I tredje var det tajt, sa Rögles målskytt Lian Bichsel. 

I punktform

 - Rögle har vunnit elva av tolv slutspelsmatcher.

- Efter 22 matcher utan mål nätade Lian Bichsel igen. Senast han gjorde mål var den 3 februari.

- Arvid Lundberg spelade sin 100:e slutspelsmatch.

- Christoffer Rifalk höll slutspelets andra nolla. Röglemålvakten räddade 27 skott.

- Målskytten Lian Bichsel hade också mest istid i matchen – 24:15.

- Skellefteås kapen Jonathan Pudas, som nyligen kom tillbaka från skada, utgick i den andra perioden efter en tackling. I den tredje perioden utgick även Dylan Sikura efter att ha krockat med Andreas Johnson.

Highlights

2024-04-22
Skellefteå AIK - Rögle BK

Kommande matcher

Skellefteå: Rögle borta, torsdagen den 25 april

Rögle: Skellefteå hemma
 torsdagen den 25 april

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners