Veronneau övertidshjälte för Leksand mot Oskarshamn
Publicerad: 2024-02-27
#IKOLIF
Gästande Leksand fick en riktig drömstart i matchen mot Oskarshamn när man tidigt gick upp i en tvåmålsledning. Oskarshamn skulle däremot spela upp sig och tog sig in i matchen genom både reducering och kvittering i den andra perioden. Tredje perioden blev en jämn historia, som tvingade fram förlängning och där drog gästerna det längsta strået. Leksands Max Veronneau klev fram och fastställde 2-3 segern mot Oskarshamn.

Period 1

0-1 (EQ) LIF 04:04 33 Eddie Larsson (1)
Assist: 38 Olle Alsing (14), 15 Max Veronneau (18)

0-2 (EQ) LIF 05:34 26 Patrik Norén (2)
Assist: 25 Lucas Elvenes (23)

Period 2

1-2 (EQ) IKO 02:36 51 Markus Nenonen (1)
Assist: 55 David Quenneville (17), 17 Jonas Engström (4)

2-2 (PP1) IKO 15:37 34 Olli Palola (9)
Assist: 71 Viktor Lodin (19)

Period 3

-

Period 4

2-3 (EQ) LIF 03:20 15 Max Veronneau (15)

Highlights

2024-02-27
IK Oskarshamn - Leksands IF

Leksand var ivriga från start när pucken släpptes i Oskarshamn, vilket även resulterade i en tidig ledningspuck när Oskarshamnskeepern Emil Kruse var slarvig med egen klubba. Pressen fortsatte och kort därefter kom även 0-2 pucken från Leksand - snacka om drömstart för gästerna, som fortsatte med foten på gaspedalen. Oskarshamn skulle dock komma in i matchbilden även de, men tvåmålsledningen stod sig till periodpaus.

Oskarshamn fick precis den start de ville ha i mittenakten. Nyförvärvet Markus Nenonen stod för sin första kasse i SHL när han reducerade till 1-2 knappt tre minuter in i andra perioden. Målet gav en rejäl boost och Leksand drog på sig en utvisning, men där skapade Leksand (!) fler lägen än Oskarshamn och gästerna fortsatte sedan skapa. Oskarshamn skulle däremot ta revansch på sitt spel i numerärt överläge. Olli Palola slog in sin egen retur när han kvitterade till 2-2 i powerplay. Kort därefter fick samma Palola utgå efter att Leksands Mantas Armalis slog till med en vänsterkrok i huvudet på finländaren. Konsekvensen blev ett matchstraff för Leksandsmålvakten och fem minuters powerplay för Oskarshamn.

Oskarshamn inledde den tredje perioden i powerplay, men fick inte alls spelet att stämma. Den egna målvakten, Emil Kruse, tvingades bland annat till en frilägesräddning i Oskarshamns numerära överläge. Istället blev spelet i den tredje perioden oerhört jämnt. Inget av lagen fick något fäste och kunde därmed inte cementera en offensiv press. 60 minuter gick och 2-2 på tavlan innebar förlängning. Där var Oskarshamn nära ett avgörande flera gånger, men till slut var det Max Veronneau som klev fram för sitt Leksand när han satte avgörande 2-3 målet. Leksand tog därmed sin andra raka seger och Max Veronneau gjorde mål för tredje matchen i rad.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det är en lättnad, jag har haft så mycket chanser som inte gått in och nu fick den äntligen gå in så nu vill jag bara ha fler mål, sa Oskarshamns Markus Nenonen efter att ha gjort sitt första SHL-mål i den andra perioden.

– Jag är nöjd med min insats, svårt att säga annat. Skönt att komma in och hålla tätt så vi kunde vinna den här matchen, summerade inbytte Leksandsmålvakten Filip Larsson till TV4 Play, som fick spela drygt en period efter Mantas Armalis matchstraff i slutet av andra perioden.

- Max Veronneau förlängde sin målsvit till tre matcher i och med avgörandet i förlängning. Därtill hade han även en assist.

- Eddie Larsson noterades för sitt första mål för säsongen när han gav Leksand ledningen i matchen.

- Markus Nenonen gjorde sitt första SHL-mål i sin åttonde match för Oskarshamn.

- Leksands burväktare, Mantas Armalis, drog på sig ett matchstraff i andra periodens slutskede vilket gjorde att Filip Larsson fick kliva in mellan stolparna där han sedermera tog allt.

- Oskarshamns Anton Mylläri fyllde 33 år idag! Han fick däremot inte fira med en seger.

- Oskarshamn åkte på sitt tolfte raka nederlag medan Leksand bröt en förlustsvit på tre raka matcher på bortais.