Beslut från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - Oscar Lindberg
Publicerad: 2023-12-10
#DISCIPLINÄRENDE
Skellefteås spelare Oscar Lindberg fälls för Illegal check to the head i gårdagens match mellan Skellefteå och Malmö av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

När det återstår 10.37 av tredje perioden sker en Illegal check to the head på Malmöspelaren nr 29 Kim Rosdahl av Skellefteåspelaren nr 24 Oscar Lindberg. Rosdahl driver upp pucken från egen zon och tappar kontrollen av denna vid mittlinjen. Lindberg kommer med fart och tacklar med höger axel i huvudet på Rosdahl. Tacklingen utdelas efter att Lindberg vunnit pucken och spelat bort denna. Första kontakten sker mot huvudet och utdelas med stor kraft.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. den 10 december 2023 t.o.m. den 28 december 2023. Avstängningen bedöms motsvara tre (3) matcher.

Böter

31 250 kr.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Nämnden anser det utrett att Oscar Lindberg utdelat en kraftfull tackling mot motspelaren och att den huvudsakliga kraften träffar i huvudet på motspelaren. Disciplinnämnden finner att tacklingen är bestraffningar som en Illegal check to the head. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Han ska dessutom betala böter i enlighet med beslutet.

Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: 

- All kraft tar i huvudet

- Hög skaderisk

Hela beslutet

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners