Beslut från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - Brendan Shinnimin
Publicerad: 2023-12-31
#DISCIPLINÄRENDE
Luleås spelare Brendan Shinnimin fälls för dangerous actions i gårdagens match mellan Skellefteå och Luleå av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

När det återstår 4.55 av första perioden så gör Luleåspelaren nr 24 Brendan Shinnimin en farlig handling mot Skellefteåspelaren nr 16 Linus Lindström. Skellefteå spelar ner pucken i anfallszon och hamnar utanför Luleås bås där det samlas flera spelare och det uppstår gruff. Lindström hamnar med överkroppen inne i Luleås bås. Shinnimin som står i båset tar sin klubba med båda händerna och trycker ner klubban med kraft i nacken på Lindström som är helt försvarslös. Shinnimin anmäls enligt regel 21a Dangerous Actions.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. den 31 december 2023 t.o.m. den 6 januari 2024. Avstängningen bedöms motsvara två (2) matcher.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Det är enligt nämnden utrett att Brendan Shinnimin agerat på det sätt som redovisas i anmälan och därmed begått en handling som utsatt en motspelare för en stor skaderisk. Agerandet sker därtill utanför spelet. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan.

Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Agerandet sker från spelarbåset.

• Agerandet är respektlöst och medför stor skaderisk.

Hela beslutet

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners