Nu är det klart - här är spelarna som skjuter hårdast i SHL

26 mars 2018 09:59

Vi kan nu avslöja att Luleåbacken Brendan Mikkelson för andra året i rad toppar den prestigefyllda listan i Beijerskottet som visar SHL´s mest hårdskjutande spelare. Efter hans rökare visade mätarna inte mindre än 166 kilometer i timmen, en kilometer hårdare än hans skott förra säsongen. Beijerskottet är ett samarbete mellan Beijer Byggmaterial och SHL för att utse vem i SHL som har det hårdaste skottet.


Under säsongen 2017/2018 har samtliga SHL-spelare, på initiativ av Beijer Byggmaterial, fått chansen att uppmäta sin skotthastighet. Under måndagen den 26 mars presenteras en topplista på de hårdast skjutande spelarna. Läs mer på www.shl.se/beijerskottet.

– Vi gratulerar Brendan Mikkelson till förstaplatsen i Beijerskottet. Vår förhoppning är att resultaten ska trigga och inspirera nästa generation av svenska hockeyspelare att bli ännu bättre, säger Peter Austler, marknadschef på Beijer Byggmaterial.

– Att ha det hårdaste skottet i ligan är en prestigefylld titel bland spelarna, Brendan Mikkelson har nu varit ohotad i två år vilket är imponerande. Mätningarna är populära bland spelarna och det känns kul att vi nu i slutspelstider kan presentera en sån här ingående statistik, säger Sophie Wachtmeister, Kommersiell chef SHL.

Beijer Byggmaterial har varit huvudsponsor till Svenska Hockeyligan sedan 2014. Under vintern och våren har även kunder till Beijer Byggmaterial kunnat mäta sitt eget hockeyskott på mässor och events vilket gör att det inom kort kommer offentliggöras vilken byggare som har det vassaste skottet i Sverige. Frågan är om någon kan matcha Brendan Mikkelson?

Topplistan över de hårdast skjutande spelarna och statistik kopplat till skotthastigheten finns på www.shl.se/beijerskottet. Enskild statistik för varje SHL-klubb finns också tillgängligt.

För ytterligare information / frågor:

David Holmqvist, kommunikatör Beijer Byggmaterial
[email protected]

Om Beijer Byggmaterial

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 67 byggvaruhus över hela Sverige. Beijer Byggmaterial förser både byggproffs och hemmasnickare med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter 5,5 miljarder SEK och har ca 1400 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK-Group som är den största återförsäljaren och distributören av byggmaterial i den nordiska regionen.