• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Idag 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar

Slutspelsmissen kostar tränaren jobbet: "Behöver en ny riktning"

15 mars 2019 12:45

Tommy Jonsson får lämna uppdraget som tränare för Linköping HC. Klubben fick igår se säsongen ta slut efter en tung förlust borta mot rivalen HV71 och väljer nu att bryta avtalet med tränaren.


Inför den pågående säsongen tog Tommy Jonsson över ansvaret för Linköpings SHL-lag. Tränaren efterträdde då Dan Tangnes, som valt att lämna sitt uppdrag hos östgötarna.

Tiden i Saab Arena började även strålande för Jonsson, som ledde Linköping till serieledning tidigt in på säsongen. Därifrån har det mesta däremot gått utför resutlatmässigt och 0-4 igår borta mot rivalen HV71 innebar missat slutspel för klubben. Linköping väljer därför att dagen efter uttåget bryta avtalet med tränare Jonsson.

– Vi har tagit det här beslutet utifrån de sportsliga resultaten och att vi inte har fått den utvecklingen på gruppen som vi har önskat. Vi behöver ta ett omtag, ta en ny riktning och den riktningen är framåt. Därför kommer vi att söka en ny huvudtränare till nästa säsong, motiverar den nyss tillträdde General Managern Niklas Persson för LHC:s hemsida.