• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Slutspelsmissen kostar tränaren jobbet: "Behöver en ny riktning"

15 mars 2019 12:45

Tommy Jonsson får lämna uppdraget som tränare för Linköping HC. Klubben fick igår se säsongen ta slut efter en tung förlust borta mot rivalen HV71 och väljer nu att bryta avtalet med tränaren.


Inför den pågående säsongen tog Tommy Jonsson över ansvaret för Linköpings SHL-lag. Tränaren efterträdde då Dan Tangnes, som valt att lämna sitt uppdrag hos östgötarna.

Tiden i Saab Arena började även strålande för Jonsson, som ledde Linköping till serieledning tidigt in på säsongen. Därifrån har det mesta däremot gått utför resutlatmässigt och 0-4 igår borta mot rivalen HV71 innebar missat slutspel för klubben. Linköping väljer därför att dagen efter uttåget bryta avtalet med tränare Jonsson.

– Vi har tagit det här beslutet utifrån de sportsliga resultaten och att vi inte har fått den utvecklingen på gruppen som vi har önskat. Vi behöver ta ett omtag, ta en ny riktning och den riktningen är framåt. Därför kommer vi att söka en ny huvudtränare till nästa säsong, motiverar den nyss tillträdde General Managern Niklas Persson för LHC:s hemsida.