Anders Källström lämnar som ordförande för SHL vid bolagsstämman i juni 2022

14 december 2021 12:35

Efter sju år som ordförande för SHL väljer Anders Källström att lämna posten vid kommande bolagsstämma i juni 2022.


Anders Källström tillträdde rollen som SHL:s ordförande 2015 och har varit en stor del av SHL:s utvecklingsresa de senaste åren. Efter sju år på posten väljer Källström att lämna som ordförande vid kommande bolagsstämma i juni.

– Tidsfönstret är det rätta för ett ordförandeskifte. Efter de utmanande åren med pandemin är det läge för kommande styrelse och en ny ordförande att forma vägen framåt mot 2025 och 2030. Jag är glad och tacksam över allt det jag fått vara med om men inser att allt, även det som är så inspirerande, har sin tid, säger Anders Källström.

Valberedningen har informerats och påbörjar arbetat med att ge förslag till nya förtroendevalda för SHL:s ägare, de 14 klubbarna, att utse under kommande bolagsstämma.

– Å SHL:s vägnar vill jag tacka Anders Källström för hans sju år som ordförande och det viktiga arbetet han bidragit med under denna tid. Förutom att Anders bland annat bidragit till en ny styrmodell, relationerna med våra övriga ligaorganisationer samt vårt samarbetsavtal med SIF har det också varit väldigt givande och inspirerande att få arbeta tillsammans med honom under denna tid, avslutar Jenny Silfverstrand, VD SHL.