Weinhandl tillbaka i Elitserien och Linköping

Publicerad: 2012-04-21 13:55

Efter fyra säsonger som utlånad till Ryssland står det nu klart att Mattias Weinhandl återvänder till Linköping. Han spelar vidare på det tvåårskontrakt han tidigare har tecknat med LHC. "Glädjande att Mattias åter är i Linköping. En utpräglad målskytt som vi kommer att ha stor nytta av" säger östgötalagets sportchef Johan Hemlin till klubbens hemsida.

31-årige Mattias Weinhandl representerade Linköping säsongen 2007/2008. Efter 42 mål hyrdes han ut till Ryssland och där har han spelat de senaste fyra säsongerna. Men till säsongen 2012/2013 är han nu alltså tillbaka i Linköping. I KHL har Weinhandl totalt mäktat med 209 poäng på 236 matcher.

- Det känns väldigt bra och jag känner att det är rätt läge att komma hem nu, av många olika anledningar. Det ska bli riktigt kul, säger Weinhandl till LHC:s hemsida.

Efter säsongen som gick avslutar nu Linköping uthyrningsavtalen och artistlösningarna.

- Vi kommer inte att starta säsongen under de premisserna, vi vill bygga laget från start och vi vill släppa följetongen med Rysslandsaffärer. Det är vår strategi, sedan kan ju olika omständigheter som till exempel skador, ekonomi och annat innebära tillfälliga lösningar. Men inte som strategi i lagbygget, säger LHC:s klubbdirektör Mike Helber.

Mer läsning om Linköping:

Linköping föryngrar A-truppen
Fyra nyförvärv klara för Linköping
Roger Melin återvänder till Linköping