• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan

Landslagsmålvakt till Timrå

8 juni 2018 10:05
Nyförvärv

Timrås jakt på en förstamålvakt är över. På fredagen presenterade klubben sin nya burväktare - nämligen en svensk landslagsmålvakt.


Timrå har länge letat efter en ny målvakt efter att Henrik Haukeland lämnat klubben. Nu är lagets sista utpost på plats och det är Niklas Svedberg som är tillbaka i SHL efter sex år med spel i NHL, AHL och KHL. Den svenska landslagsmålvakten presenterades på fredagen av klubben.

– Det känns riktigt skönt att ha målvaktssidan klar. Niklas har hela tiden varit vårat förstaval så det har varit en lång väntan på att få allt klart men desto skönare nu när allt äntligen är klart. Med Niklas och Victor som målvaktspar känns det riktigt bra att gå in i säsongen som kommer, säger Timrås sportchef Kent Norberg till egna hemsidan.

"Talangfullt lag"

28-åringen som har kritat på ett tvåårskontrakt med Timrå har sedan tidigare spelat i SHL med både MODO och Brynäs. Hos Gävlelaget vann han SM-guld 2012 efter att ha varit helt fantastisk i slutspelet och haft en räddningsprocent på makalösa 94,7. Nästa säsong väntar en ny utmaning för Svedberg - att etablera unga Timrå i SHL.

– Det känns jättekul att allt är klart med Timrå nu och jag ser fram emot säsongen! Jag har väl funderat mycket på om jag ville komma hem till Sverige eller stanna utomlands, men jag har haft en bra dialog med Timrå så har gett mig tid att ta det beslutet som känts rätt, kommenterar Svedberg och utvecklar;

– Jag har pratat med folk både i och runt laget och det verkar som att man har en fantastisk lagsammanhållning och ett bra driv i laget. Sedan har vi ett ungt talangfullt lag samtidigt som vi har en tuff och inspirerande utmaning framför oss, så jag ser fram emot att göra allt jag kan för att bidra till att Timrå tar ytterligare stora kliv framåt.