Skytteligavinnare 2019/2020 - Broc Little

13 mars 2020 11:00

Årets vinnare av skytteligan har vunnit förut. För fem år sedan vann han med 28 mål, den här gången var han bäst i ligan med 24 mål - Broc Little, Linköping HC.


Linköping har en tradition av att ha ligans skyttekung i laget när säsongen ska summeras. Inte mindre än vid sex tillfällen sedan Michael Knuble vann skytteligan 2004/2005 har en Linköpingspelare återfunnits i toppen av skytteligan när SHL spelats klart. Den siffran är nu uppe i sju efter att Broc Little pangat in flest mål av alla när vi nu summerar grundserien.

Little vann skytteligan även 2015 och blir den förste spelaren sedan Håkan Loob i början av 1990-talet att vinna skyteligan igen. Bara fyra spelare har vunnit skytteligan mer än en gång, förutom Loob och Little är det Erkki Laine och Lars-Gunnar Pettersson som gjort det.

Broc Little inledde säsongen med två mål på sina tio första matcher, men sedan tog det fart och mot slutet av säsongen har han varit sylvass i offensiven. Vid fyra tillfällen har han blivit tvåmålsskytt och han har haft en skotteffektivitet på knappt 18 procent.

Här hittar du hela skytteligan.