Tony Zabel ersätter Hardy Nilsson i DIF

30 januari 2012 11:00

Från och med i dag måndag tränas Djurgården av Tony Zabel, Tomas Montén och Nichlas Falk. Därmed lämnar Hardy Nilsson och Mikael Johansson sina uppdrag. "Det känns väldigt tråkigt att ha behövt fatta dessa beslut. Båda två har uppnått stora framgångar i klubben och de har kämpat hårt för att försöka vända detta" säger DIF:s sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.


Tony Zabel har en lång karriär bakom sig i Djurgårdens ungdoms- och juniorlag. De senaste fem åren har han varit huvudansvarig för klubbens J20-lag. Tony blir huvudansvarig tränare, vilket bland annat innebär att han kommer att coacha laget under matcherna.

– Uppdraget kommer att passa Tony bra. Efter sin tid i våra juniorlag, där stora delar av vårt lag spelat, så har Tony stort förtroende bland lagets yngre spelare. Där tror vi att Tony kan bli särskilt värdefull och att de kan få ett extra lyft av detta, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

Tomas Montén fortsätter som assisterande tränare. Precis som tidigare kommer han att sköta videoanalyser och kartläggning av motståndarna.

Falk ny assisterande tränare

Nichlas Falk kommer in i tränarstaben som assisterande tränare. Han har under säsongen varit verksam som tränare i Djurgårdens juniorverksamhet, den senaste tiden som assisterande tränare för J20-laget. Nichlas har i många år haft en stor ledarroll som spelare i Djurgården och tar med sig det in i arbetet som tränare.

– Alla som spelat med honom har stor respekt för Nichlas ledaregenskaper. Med hans rutin och erfarenhet kommer han att bli ett stort stöd både för de andra tränarna och för spelarna. Vi har valt de här tre tränarna just för att de känner varandra, har jobbat tillsammans och delar samma grundsyn på hockey.

I och med de här förändringarna lämnar Hardy Nilsson och Mikael Johansson sina uppdrag i Djurgården med omedelbar verkan.

– Det känns väldigt tråkigt att ha behövt fatta dessa beslut. Båda två har uppnått stora framgångar i klubben och de har kämpat hårt för att försöka vända detta. Vi vill tacka dem för det arbete de lagt ned under deras tid som tränare i Djurgården, säger Järlefelt.

"Challe" huvudtränare 12/13 och 13/14

För de kommande två säsongerna, 2012/13 och 2013/14, kommer Charles "Challe" Berglund att ta över positionen som Djurgårdens huvudtränare.

- Äntligen! Det har varit målsättningen hela tiden så det är klart att jag är glad nu. Jag har en del olika uppdrag som jag ska slutföra under våren innan jag kan gå över till det nya jobbet för Djurgården, säger Berglund.

– Det är skönt att redan nu ha gjort klart med Challe för kommande säsonger. "Challe" är en genuin Djurgårdare och det känns kul att få hälsa honom välkommen tillbaka till vår organisation, säger Järlefelt.

Tony Zabel kommer även att ingå i tränarstaben under de kommande säsongerna.