Lista: Fem forwards som stuckit ut under hösten

11 november 2021 14:00
Lista

Under rådande landslagsuppehåll tar vi oss en titt i backspegeln på den hockey som har spelats så här långt. Under dagarna tre går vi igenom fem spelare i varje lagdel. Dagens sista del tar oss till ligans forwards.


Varje matchdag sticker någon ut lite extra. Många är de forwards som drar sitt strå till såväl sitt lags framgångar som den totala underhållningen i ligan i år. Här följer ett axplock:

Ryan Lasch, Frölunda HC

Amerikanens återkomst till SHL har minst sagt varit lyckad. Värvad för att styra upp Frölundas powerplay har han gjort just det. Frölunda har gjort 19 mål i spelformen och Lasch har varit direkt invovlerad (mål eller assist) i 17. Lasch toppar poängligan med 26 poäng (6+20) på 19 matcher. Han har bara gått utan poäng vid tre tillfällen under säsongen. Elva av hans assist har varit direkt målgivande, flest i ligan tillsammans med Skellefteås back Jonathan Pudas.

Max Veronneau, Leksands IF

Veronneau kom in i SHL med dunder och brak i Oskarshamn förra säsongen. Efter att ha varit utan poäng i de två första matcherna har han hittat sitt spel. Med elva mål toppar han ligans skytteliga tillsammans med Richard Gynge. Elva assist till det gör att han ligger tvåa i poängligan. Sju av elva assist har dessutom varit direkt målgivande.

Elmer Söderblom, Frölunda HC**

Söderblom har tagit stora kliv från förra säsongen och är produktiv, inte bara i poängprotokollet. Han skapar ytor och lägen för sina lagkamrater. Med sina åtta mål och tre assist har han många gånger varit tungan på vågen för Göteborgslaget. Detta understyks inte minst av att fyra av hans fullträffar har varit matchvinnande, flest i SHL tillsammans med Skellefteås Oscar Möller. Noterbart är att Söderlboms produktivitet kommer med elfte(!) mest istid i Frölunda, 13:26 minuter per match.

Richard Gynge, Växjö Lakers

Måltjuven Gynge gjorde nyligt sitt 100 mål i SHL. Under säsongsinledningen var han förste spelare att nå 20 poäng och han var även först till tio fullträffar. Gynge toppar tillsammans med Veronneau, skytteligan i skrivande stund med elva fullträffar. Elva assist till det ger 22 poäng.

Patrik Karlkvist, IK Oskarshamn

Patrik Karlkvist har inte slagit av på takten i övergången från HockeyAllsvenskan till SHL. Med tio mål och sju assist smyger han med i såväl skytte- som poängliga. Forwarden inledde med att göra tre poäng i SHL-debuten mot Timrå och har producerat stadigt under säsongen.

Bubblare

Marcus Sörensen, Djurgården Hockey

Sörensen har i intervjuer sagt att han väntas bidra med sin rutin och kunskap, och återvändaren har gjort just det.

Mikael Ruohomaa, Leksands IF

Ruohomaa har skyfflat in poäng i Leksand. 19 stycken (4+15) har det blivit. Han har dessutom inte tagit en enda utvisning.

Carl Söderberg, Malmö Redhawks

Återvändande Carl Söderberg många gånger varit tungan på vågen för Malmö Redhawks.. Med tio mål är han tvåa i SHL's skytteliga.