Kandidater till Månadens spelare

3 november 2021 14:55
Månadens spelare

Hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i september/oktober.


Richard Gynge, Växjö

Hade en viktig roll när Växjö vann guld förra säsongen och Richard Gynge har fortsatt att leverera den här säsongen. Den 34-årige högerskytten och Leksands Max Veronneau var de enda spelarna i ligan som nådde tvåsiffrigt antal mål under september och oktober. Med sina 21 poäng är Gynge trea i SHL:s poängliga.

Ryan Lasch, Frölunda

Ryan Lasch återvände till Frölunda inför den här säsongen och amerikanen har imponerat stort. Lasch toppar poängligan och på de 16 matcher som spelades under september/oktober gjorde han poäng i 14. Särskilt i powerplay har Lasch visat sin betydelse. Han har varit på isen vid samtliga 18 powerplay mål från Frölunda och han har varit direkt inblandad i 16 av dem.

Gustaf Lindvall, Skellefteå

Skellefteå är tillsammans med Rögle det lag som släpper in minst antal mål och Gustaf Lindvall är en stor anledning till det. Under september och oktober stod 30-åringen nio matcher. Av dessa vann Skellefteå fem och Lindvall hade klart bäst räddningsprocent i SHL under den här perioden – 94,21. I snitt släppte han in 1,55 mål per match, också det bäst i ligan.

Ryan McKiernan, Rögle

Rögle tappade tre viktiga backar (Seider, Hansson och Gélinas) inför den här säsongen, men nyförvärvet Ryan McKiernan har sett till att saknaden efter dessa inte har blivit så stor. Amerikanen har fått stort förtoende hos fjolårsfinalisten och snittar näst mest istid i laget. Under september och oktober gjorde han elva poäng på tolv matcher, vilket var näst bäst bland ligans backar.

Robert Rosén, Växjö

Med Robert Rosén i laget brukar Växjö vara svårslaget och i säsongsinledningen har Rosén och Richard Gynge bildat ligans giftigaste duo (41 poäng tillsammans). Ofta med Gynge som avslutare och spelskicklige Rosén som framspelare. Robert Rosén noterades för 13 assist och sex mål, varav två matchavgörande, under säsongens två första månader.