• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

SHL tar in fd. elitspelare i arbetet med spelarnas säkerhet

9 augusti 2019 10:00

Pontus Petterström, Johan Andersson och Fredrik Svensson är alla tre f.d. elitspelare med långa karriärer. Den här säsongen kommer de att bistå SHL och spelarfacket SICO med arbetet kring spelarnas säkerhet.


Pontus Petterström, med erfarenhet från spel i Skellefteå och Linköping, kommer att arbeta nära situationsrummet och ta direktkontakt med spelare som vid upprepade tillfällen legat på gränsen till att anmälas till disciplinnämnden.

– Vi tror att en sån här dialog kan vara bra i förebyggande syfte vad gäller arbetet med spelarnas säkerhet, säger Johan Hemlin, v vd/sportchef för SHL.

Johan Andersson och Fredrik Svensson, som representerat bland annat Timrå IK respektive AIK i Elitserien/SHL, kommer att besöka alla lag i SHL under säsongen och i första hand träffa spelarna på respektive hockeygymnasium. Johan Hemlin igen:

– Fredrik och Johan hade en bra genomgång på SHL:s rookiedag och det innehållet vill vi att alla juniorer ska få ta del av. De här spelarna har mycket erfarenheter att förmedla och i innehållet finns bl.a. spelmissbruk, rollen som elitspelare och förberedelser för livet efter karriären.

– Vi genomför det här projektet tillsammans med spelarfacket SICO och det känns helt rätt att vi tillsammans arbetar för att nå ut till alla spelare i ett förebyggande syfte vad gäller spelarnas säkerhet och välbefinnande, utbildning är en viktig del i spelarnas utveckling, avslutar Johan Hemlin.