• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

#SHLThrowback – Lawrence Pilut

19 februari 2018 13:00
#SHLThrowback

Efter ett helguppehåll fortsätter vi att titta tillbaka på minnesvärda händelser och spelarprestationer. Denna måndag skriver vi om SHL:s poängbäste back, som på mindre än en säsong har tredubblat sin poängskörd.


Från att endast ha skrapat ihop en handfull poäng i den offensiva statistiken har nu HV71:s back vuxit fram till att bli en av SHL:s bästa. Tre mål och nio assist på 48 matcher noterades han för förra säsongen - en poängskörd som, innan seriespelet ens är färdigspelat, nu har tredubblats.

När vi närmar oss slutskedet av just seriespelet och blickar mot slutspel leder Lawrence Pilut backarnas poängliga. På de 45 spelade matcherna har han smällt in sju mål samt stått för 29 assist och efter en lyckad start på året belönades han dessutom med priset "Månadens spelare" i januari. Priset mottog han som den förste och än så länge ende backen denna säsong.

Fostrad i Tingsryd anlände Pilut till HV71:s organisation i 2011. A-lagsdebuten kom två år senare och genombrottet säsongen 2014/2015 då han gjorde över 50 matcher i HV-dressen, som han varit trogen alltjämt. Året därpå, när många trodde att han skulle blomma ut än mer, ådrog sig backen en tung skada på försäsongen som tvingade honom till en fem månader lång vila. Sedan dess har han dock hållit sig fri från större skadebekymmer och numera råder det inga tvivel om att Piluts utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt.

Rollen i HV71 har blivit klart mer bärande - framförallt på backsidan - och frågan är nu hur långt 22-åringen kan ta de regerande mästarna, som jagar en direktplats till kvartsfinalspelet på vårkanten.