• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Nedsläpp: Glödhet seriefinal väntar i Luleå

29 oktober 2013 17:51

Den 17:e omgången av SHL-spelet dundrar vidare. Ikväll med ett hett E18-derby där nykomlingen Örebro gästas av Färjestad. Dessutom en repris på den gångna säsongens SM-final som efter 16 spelade omgångar i år är en seriefinal. Luleå får besök av Skellefteå.


Örebro Hockey - Färjestads BK

I hemmalaget Örebro saknas centern och lagkaptenen Henrik Löwdahl. Han lider av en bruten tumme efter senaste matchen borta mot Brynäs och beräknas bli borta från spel i fem veckor. Forwarden Robin Dahlström har dock återhämtat sig från sin fotskada och finns med som extraforward. Tim Sandberg startar i mål istället för Henrik Lundberg som var målvaktsvalet i Gävle senast.

Gästande Färjestad har liksom hemmalaget ett tungt avbräck i form av den spelare som bär C:et på bröstet. Centern Rickard Wallin skadade sig på fredagsträningen i den gångna veckan och kom därför inte till spel i lördagsmatchen mot Frölunda. Den magnetröntgen som genomfördes visade på diskbråck. Hur länge FBK får klara sig utan Wallin är oklart. Detta innebär att Patrik Lundh får fortsatt förtroende som centerforward. J20-lagets Christoffer Forsberg finns med som extraforward för tredje gången den här säsongen. I övrigt på forwardssidan blir tjeckiske Tomas Hyka borta en tid till på grund av sin axelskada.

På backsidan har såväl Garrett Stafford och Shawn Belle börjat träna igen. Ingen av dessa är med mot Örebro men Stafford är den som är närmast comeback. Den tredje transatlantbacken, David Liffiton, är dock tillbaka mot Örebro då hans fotskada läkt. Han blir sjundeback. Hans landsman på målvaktssidan, Danny Taylor, får fortsatt förtroende.

Luleå Hockey - Skellefteå AIK

Hemmalaget Luleå har sedan tidigare två knärelaterade skador på de rutinerade backarna Johan Fransson och Jan Sandström. Det innebär att J20-backen David Selberg finns med som sjundeback även mot Skellefteå. Likaså tjecken Peter Cehlárik som extraforward. Backparen och kedjeformationerna är i övrigt intakta sedan senaste matchen mot MODO.
Timråförvärvet Daniel Bellissimo vaktade målet då. Ikväll mot Skellefteå är det David Rautios tur.

Hos gästande Skellefteå finner vi för deras del ett glädjebesked i att forwarden Melker Karlsson är tillbaka igen efter skada. Senast han spelade SHL-match var för tre veckor sedan. Däremot saknas centerforwarden John Norman. Arvid Lundberg från J20-laget går in i andra backparet tillsammans med Fredrik Lindgren. Där spelade Lundbergs J20-kollega Anton Öhman i senaste matchen mot Brynäs.

På målvaktssidan väljer ledarstaben att spela Markus Svensson från start och inte Henrik Karlsson, som nyligen blev uttagen till Tre Kronors trupp till Karjala Cup som går av stapeln i nästa vecka.