Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

9 mars 2020 10:00
Veckans nyheter

Grundseriens två sista matcher spelas i veckan, men innan vi tittar framåt mot avgörandet ska vi som vanligt blicka tillbaka på vad som har hänt sedan förra måndagen. Här är nyheterna, de snyggaste målen och mest sevärda händelserna från den gångna veckan.


Samuelsson blir inte kvar

Tommy Samuelsson är inne på sin andra raka säsong i Skellefteå, men någon tredje kommer det inte att bli. I veckan gick Skellefteå ut med ett pressemeddelande att Tommy Samuelsson går vidare efter säsongen.

– Vi har haft en dialog med Tommy kring tränarjobbet för kommande säsong under en tid men nu har Tommy valt att tacka nej till en fortsättning, säger klubbens GM Erik Forssell.

Kontrakt för Färjestadstalang

Oscar Lawner, 19, debuterade i SHL förra säsongen. Den här säsongen har han gjort en assist på 19 matcher och i veckan skrev han på ett a-lagskontrakt.

– Det är en dröm som slagit in. Att få skriva ett kontrakt med Färjestad, klubben där man alltid velat spela, är inget annat än jäkligt häftigt, säger Lawner till klubbens hemsida.

Kontraktet gäller över säsongen 2021/22.

HV71 bryter med forward

Kanadensaren Anthony Camara har gjort 26 poäng på 42 SHL-matcher i HV-tröjan. I veckan meddelade Jönköpingsklubben att de bryter kontraktet med 26-åringen.

– Anthony har brutit mot de värderingar som vi har i HV71 och ett fortsatt samarbete är omöjligt. Vi är trygga i beslutet, som är taget för föreningens bästa, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

Luleå seriesegrare

Förra säsongen blev Luleå tvåa i grunserien. Den här säsongen blir det en bättre placering. Norrbottningarna säkrade i veckan seriesegern och med två omgångar kvar att spela har Luleå 14 poäng ner till en trio lag på 89 poäng.

Veckans...

...dans: Johan Pennerborn och Peter Popovic. Färjestadstränarna fick feeling efter segern mot Djugården och bjöd på dans.

...frispelning: Jonthon Blum, Färjestad. Passningen till Per Åslund höll högsta klass.

...straff: Greg Scott, Brynäs. Scott var hur kylig som helst när han fick chansen att slå en straff mot Leksand.

...hyllning: Patrik Sjöberg. Domaren Patrik Sjöberg gjorde sin sista SHL-match i helgen och fick välförtjänta hyllningar.

...boxplay-mål: Rögle. Erik Andersson bjöd Tyler Matson på ett enkelt mål när Rögle spelade fyra mot fem.

...backhandflipp: Ryan Lasch, Frölunda. Frölundastjärnan visade prov på fina handleder när han serverade Viktor Ekbom.

...poängkung: Carl Persson, Malmö. Persson var ensam om att göra fem poäng (3+2) på den gångna veckans fem matcher.

...äntligen: Christoffer Persson, HV71. Efter tre raka SHL-säsonger utan mål fick HV-backen äntligen sätta pucken i nät när Jönköpingslaget besegrade Frölunda.

...lag: HV71. Inget lag tog full pott i veckan, men HV71 var närmast. Jönköpingslaget vann samtliga tre matcher och tog åtta poäng.