• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov

Månadens spelare SHL i oktober – Ryan Lasch

3 november 2018 11:00

Frölundas amerikanske forward Ryan Lasch är Månadens spelare i SHL för oktober månad. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


Amerikanen Ryan Lasch är Månadens spelare i SHL för oktober. 31-åringen som återvände till Frölunda inför fjolårssäsongen gjorde då 55 poäng på 49 matcher. Han inledde den här säsongen något trevande och på de sex första matcherna noterades han endast för två assist. Han inledde även oktober med att lämna isen poänglös i de två första matcherna men efter det exploderade hans poängproduktion. Totalt i oktober gjorde Lasch 14 poäng, fördelat på fyra mål och tio assist.

Extra imponerande med Lasch prestationer i oktober var att han gjorde fyra flerpoängsmatcher och dessutom noterades för tre poäng i tre matcher.

– Trollkarlen. Gubben i lådan. Kalla Mr Lasch vad ni vill men en gemensam nämnare är att man aldrig vet vad han kommer att göra på isen eller hur han gör det. En sak är säker i alla fall. Det bli med stor säkerhet en farlig chans för Frölunda - eller mål, säger jurymedlemmen Tomas Ros om Lasch.

Här ser du vilka de andra finalisterna var.

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får en prischeck på övernattningar hos Scandic till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.