Max Lindroth: "Det här kommer jag få mycket kritik för"

13 augusti 2021 11:00
20 frågor

I intervjuserien ”20 frågor” blandar vi högt och lågt, hockeyrelaterat med mer privat. Nu har det blivit dags att lära känna Max Lindroth, 24, lite bättre. Här avslöjar Linköpingsbacken sina favoritgodisar samt berättar om när han glömde trunken hemma och därmed fick följa den efterföljande matchen från läktaren.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

– Jag hade gärna tagit Broc Littles öga för att göra mål. Det känns som att han kan göra mål ur ingen vinkel alls.

2. Vilken forward är svårast att möta i ligan?

– En sådan som Ryan Lasch är svår att möta. Han hittar svåra passningar och är svår att läsa.

3. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Jag är ganska avslappnad när det kommer till rutiner. Jag brukar försöka spela fotboll innan matchen. Innan det försöker jag vila lite, en timmes nap kanske. Annars är det inte så mycket.

4. Hur står du dig i tvånudd (uppvärmningsövning) i laget?

– Jag är helt klart bland de bättre, men det där har varit en livlig diskussion. Jag tycker jag har bäst bollkänsla laget, men frågar du (Jonas) Junland får du nog ett annat svar, haha.

5. Hur fördriver du tid på bussen till bortamatcher?

– Jag sitter egentligen bara och väntar på att vi ska komma fram. Det är så tråkigt att åka buss. Jag kanske kollar någon serie eller något på Youtube, men jag tycker inte alls det är roligt att åka buss.

6. Vilken var den senaste tv-serien du såg?

– Suits.

7. Finns det något du ångrar med din karriär?

– Ja. Jag ångrar att jag inte förstod allvaret när det kommer till att träna på en bra nivå tidigare. Nu när jag blivit lite äldre och kommit upp i seriesystemet har jag insett hur mycket det ger och när man får resultat är det också kul. Men att jag inte tog träningen utanför isen på allvar tidigare ångrar jag.

8. När skulle du säga att träningspolletten trillade ner?

– Egentligen när jag kom till Linköping (2019) och började träna ordentligt med ett SHL-lag. Det var då jag insåg vad det innebär att träna riktigt hårt.

9. Skulle du säga att du var lat innan?

– Nja. Men jag skulle säga att jag tidigare aldrig har lagt ner de här extratimmarna utanför isen. Jag har försökt att vara på is så mycket som det går, men har kanske inte kört så hårt i gymmet.

10. Vem i laget åker du helst på semester med?

– Christoffer Ehn. Vi hade kunnat ha det riktigt roligt. En golfsemester. Så han kan bättra på sin slice lite. Det skulle han behöva, haha.

11. Har det blivit mycket golf i sommar?

– Jag började lira golf den här sommaren och det har blivit några rundor, tolv stycken kanske. Jag försöker spela när det finns tid, men fråga mig inte hur det går, haha.

12. Om vi ställer frågan så här då: Du är bättre på tvånudd än på golf?

– Haha ja. Jag är helt klart bättre på tvånudd än golf.

13. Vilket är ditt sämsta köp?

– Det känns som att jag bara köper onödiga grejer, haha. Min iPad är nog det sämsta köpet. Det var något jag tänkte att jag skulle ha på bussen till bortamatcherna. Det började med att jag glömde att ta med den och sedan glömde jag till och med att jag hade den. Sedan har den blivit kvar längst ner i någon låda.

14. Kommer du att ge iPaden en chans den här säsongen på väg till bortamatcherna?

– Jag tror faktiskt att jag har gett upp den. Jag kommer låta den vara hemma. Det blir att ta med en kudde på bussen och bara vänta på att komma fram.

15. Du sa att du glömde iPaden. Brukar du glömma grejer?

– Nej, faktiskt inte. Jag brukar ha ganska bra koll, men just när det kommer till packning är det nästan alltid att jag glömmer något. Ofta är det något som inte kommer med, men det är nästan aldrig något viktigt.

16. Har du glömt något viktigt någon gång?

– Det har jag gjort. En gång när jag spelade med Bäcken HC och vi skulle åka till Linköping. Farsan skulle åka från Göteborg för att se matchen. Vi åkte tidigt från Göteborg och när vi kom fram och busschauffören öppnade luckan insåg jag att jag har glömt hela bagen med alla grejer. Jag hade glömt slänga med bagen för att jag var så ivrig att få en bra plats på bussen, haha. Då ringde jag pappa och frågade om han kunde vända och hämta utrustningen, men då var han i Mjölby. Då fick jag sitta med farsan på läktaren och följa matchen. Nu kan man skratta åt det, men just då kände jag mig jäkligt dum.

17. Har du några laster/dåliga vanor?

– Jag älskar allt som har socker i sig. Lösviktsgodis är jag sjukt svag för och även isglass. Jag försöker hålla mig borta från det, men det är svårt.

18. Ge oss en ranking på lösviktsgodis, topp-3, enligt dig.

– Det här kommer jag få mycket kritik för, haha. Etta är Pez, de här gamla godisarna som man åt när man var liten. Små godisar som man tryckte ut ur ett plaströr. Det är helt sjukt att jag står här snart 25 år gammal och fortfarande tycker att det är det bästa godiset, haha. Tvåan är polkagris, jag skäms för mig egen godissmak. Trea är Ferraribilar i choklad, med någon kolasås i.

19. När du sa att du kommer att få kritik för din godissmak tänkte jag att det kan väl inte vara så farligt. Men den är ju lite speciell.

– Haha. Min godissmak är pinsam. Det är nästan så personalen på Hemmakväll tittar snett på mig. När kompisarna är på besök är det knappt att jag vill ta fram godispåsen.

20. Vem ger dig mest kritik för din godissmak?

– Min flickvän. Hon kollar på mig som om jag är från annan planet när hon får se vilket godis jag har köpt hem, haha.