• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 4 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr

Lindström: "Annat go med de här vinsterna"

20 oktober 2017 10:30
Intervju

Två nya poäng igår och en ledande roll i vinsten över Linköping. Joakim Lindström har levt upp till de högt ställda förväntningarna, här ger Skellefteås härförare sin syn på säsongsstarten.


Skellefteå spelade hem ännu en seger under gårdagen. På hemmais gick laget ut och slog tillbaka Linköping med 4-1, en match som stängdes med två snabba mål i slutskedet. Båda gångerna var Joakim Lindström involverad.

Med fyra minuter kvar spelade han först fram kedjekamraten Oscar Möller till 3-1 och bara tolv sekunder senare skrev 33-åringen själv in sig i målprotokollet. Det blev en skön revansch för både Skellefteå och Lindström själv, som hade gått poänglös ur uddamålsförlusten i matchen innan mot Brynäs. Mot Linköping studsade laget tillbaka och Skellefteå har börjat att klättra rejält i tabellen.

– Jag tycker att vi har ett lite annat go i laget med de här vinsterna. Vi spelar annorlunda, mer självförtroende och ett rakare spel. Vi går på mål och attackerar hårdare helt enkelt, förklarar Joakim Lindström.

Skellefteå vacklade under de inledande matcherna. Västerbottningarna hade tre förluster efter fem spelade, men sedan har det vänt med bland annat en segerrad på tre raka matcher. Torsdagens 4-1-seger betyder att Skellefteå är fyra i tabellen och Lindström summerar säsongsstarten.

– Den har väl varit både bra och dålig kan jag tycka. Det är alltid så där i början av säsongen, med nya spelare som kommer in och du ska få det att stämma. Men det har sett bättre ut på slutet. Det känns som att vi har något bra som vi kan bygga vidare på, resonerar forwarden som tror på lagbygget.

– Det känns intressant, många som varit med i ett år nu och fått en större erfarenhet. Vi har ett ganska bra lag, det är väldigt spännande.

"Vi påverkas inte av snacket utifrån"

Med sex raka SM-finaler åren 2011-2016 och dubbla guld har Skellefteå etablerat sig som de senaste årens stora SHL-gigant. Men efter finalförlust både 2015 och 2016 och ett kvartsfinaluttåg i våras tycks resultaten ha börjat vända. Inför SHL 2017/2018 har Skellefteå fått finna sig i att slå ur något av ett underläge. Experter och fans har menat att laget är på nedgång, en diskussion som inte stört spelarna.

– Inte direkt, det finns så många bra lag i ligan. Man måste komma ihåg att det är svårt att vinna. Det krävs väldigt mycket för att man ska gå hela vägen och sen också vara bäst när det gäller, berättar Joakim Lindström och utvecklar.

– Det är en himla utmaning för oss. Men vi påverkas inte av snacket utifrån, från folk som kanske tycker att vi är på väg nedåt. Tvärtom har vi en bra känsla i vårt lag.

Men kan det bli en form av tändvätska ändå, att veta att många tvivlar på er förmåga?

– Jag menar; vi vill ju vinna varje match. När pucken väl släpps tänker vi inte så mycket vad som varit, utan på vårt lag som vi har just nu. Spelarna som står i vårt omklädningsrum. Vi känner att vi är ett tillräckligt starkt lag för att vara med och fightas i toppen.

Poängstark höst: "Det där kommer kommer ju att gå i vågor"

Och med tio matcher spelat är Skellefteå också inblandade i toppstriden. Tabellfyran har i sin offensiv kunnat luta sig mot Joakim Lindström, som varit en urkraft i många lägen.

Målet och assisten igår lyfte forwarden till andraplats i poängligan. Redan en femtedel in på säsongen har Lindström hunnit upp i 14 poäng, ett snitt som faktiskt överstiger hans 54 poäng från fjolåret.

– Det har fungerat rätt bra. Jag har haft dalar och ett par matcher som inte varit så bra, men utöver det har jag kommit till många lägen. Jag har satt mig själv i situationer för att kunna göra mål och framspelningar till mål, kommenterar han.

Historiskt har Joakim Lindström varit en pålitlig poänggörare, som i tre olika sejourer styrt över Skellefteås anfallsspel. Kraven utifrån är ofta att den rutinerade 33-åringen, med meriter från både NHL och KHL, ska vara den avgörande faktorn. Lindström berättar att han lärt sig hantera förväntningarna och är medveten om att vägen till framgång inte alltid är rak.

– Det där kommer kommer ju att gå i vågor. Det är som allting annat, ibland studsar det med och ibland emot. Men så länge jag kan bidra med mitt hårda jobb, sätter mig i rätt situationer och kan vara kreativ med pucken borde det bli bra. Jag känner ingen press på det sättet.