• Huvudsponsorer

5 dagar kvar

11 september 2017 08:00
Nedräkning

Äntligen är premiärveckan här! Med bara fem dagar kvar till säsongens allra första match riktar vi fokus mot arkiven och historiens snabbaste SHL-mål.


Det har gjorts många mål i SHL genom åren, men ingen målskytt har varit lika het som Alexander Wiklund. Hösten 2015 tog den dåvarande SHL-nykomlingen Karlskrona emot topptippade Frölunda i ABB Arena Karlskrona. Hemmalagets Kristoffer Söder ställde upp för nedsläpp, men det var gästernas lagkapten Joel Lundqvist som vann tekningen.

Pucken gick bakåt till backplats där Lukas Bengtsson fick problem med att hålla balansen. Alexander Wiklund, som direkt på nedsläpp satt full fart framåt, utnyttjade det misstaget och skickade ett par snabba skär senare upp 1-0 i det bortre krysset. Målet kom med bara 5.5 sekunder på klockan, en tid som senare korrigerades till att officiellt bli fem sekunder.

För forwarden Wiklund var det första fullträffen i SHL, och inte vilket debutmål som helst. Med sitt ledningsmål efter bara fem sekunder skrev han in sig som tidernas snabbaste målskytt i ligan. Själva matchen då? Jo, den vann Frölunda sedan gästerna vänt och Nicklas Lasu avgjort till 1-3 i öppen målbur.