Slutspelsdags för Årets mål och Årets räddning

21 mars 2019 14:00
SHL Awards

Precis som tidigare år kommer ni besökare på SHL.se att vara med och bestämma vinnarna av Årets mål och Årets räddning på SHL Awards. Under torsdagen inleds kvartsfinalerna i respektive kategori.


Under säsongen som gått har redaktionen för SHL.se utsett kandidater till årets mål och årets räddning. Vid varje landslagsuppehåll har tre kandidater i respektive kategori tagits ut. Nu när SHL-säsongen är färdigspelad återfinns tolv mål och tolv räddningar som kandidater, se samtliga i faktarutorna. Ettan på listan ställs mot tolvan, tvåan mot elvan och så vidare.

Under kvartsfinalspelet kommer sex dueller finnas tillgängliga för besökare till SHL.se att rösta på. Tolv kandidater kommer således att bantas ner till sex stycken.

Dessa sex kommer att ställas i tre nya dueller mot varandra samtidigt som semifinalerna i SM-slutspelet startar. Precis som tidigare röstar besökarna på SHL.se fram sin favorit i varje duell och på så vis blir tre finalister klara i båda kategorierna lagom tills dess att SM-finalen startar.

Vinnarna presenteras i SHL Awards

De tre finalkandidaterna i varje kategori kommer att finnas att rösta på under hela SM-finalen och röstningen ligger sedan öppen fram till att SHL Awards sänds i C More den 5 maj.

Under sändningen av SHL Awards kommer man fortsatt att kunna rösta på sin favorit och innan SHL Awards avslutas kommer vinnaren av årets mål och årets räddning att presenteras. Nytt för säsongen 2018/2019 är alltså att det i slutändan kommer finnas tre finalister att rösta på.

Lägg redan nu din röst på det målet och den räddningen du tycker är allra snyggast och skicka det vidare till semifinal!