• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Jacob Josefson tillbaka i Djurgården

27 april 2018 14:15
Nyförvärv

Efter sju år i NHL är centern Jacob Josefson tillbaka i svensk hockey, i SHL och i Djurgården. Stockholmsklubben presenterade under fredagen Josefson som skrivit på för de kommande fyra åren.


– Jacob Josefson matchar väldigt väl vår rekryteringsstrategi. Han är en stockholmskille som är utbildad i vår egen verksamhet och som nu går in i sina absoluta toppår i karriären. Vi vill gärna ha våra ledande spelare i åldersspannet 26-33 år, där är man oftast i sin fysiska och spelmässiga peak, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Jacob Josefson slog igenom i Djurgården säsongen 08/09 när han bildade en juniorkedja med Henrik Eriksson och Carl Gustafsson. Efter finalåret 09/10 där Josefson stod för 20 poäng i grundserien och 5 i slutspelet bar det iväg till andra sidan Atlanten för 19-årige Josefson - som var draftad av New Jersey Devils i förstarundan som nummer 20. Den senast säsongen spelade han i Buffalo men nu blir det alltså Djurgården igen.

– Som spelare är han en skicklig tvåvägscenter eller forward som tar ett stort ansvar både i det offensiva och defensiva spelet. Jag upplever också Jacob som väldigt sugen på att vara med och bidra i vår fortsatta resa mot den absoluta toppen, säger Eriksson.