• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan

Dubbla svenska CHL-segrar – tonåringarna visade vägen

6 september 2019 07:00
CHL

Både Skellefteå och Frölunda vann sina matcher – och det var två tonåringar som visade vägen. Albin Eriksson, 19, gjorde två mål och en assist i Skellefteås seger medan Lucas Raymond, 17, gjorde två mål för Frölunda. Däremot åkte Färjestad på första CHL-förlusten.


SC Bern-Skellefteå AIK 4-5 strf

Precis som i CHL-premiären vann Skellefteå efter straffar mot det schweiziska mästarlaget. Västerbottningarna gick från 1-2 till 4-2 under drygt sex minuter i andra perioden, men med två mål såg Berns Calle Andersson till att resultatet blev 4-4 efter full tid.

Stor hjälte i Skellefteå blev Albin Eriksson, 19, som gjorde en assist och två mål, varav ett var det avgörande straffmålet.

Skellefteå är nu tvåa i gruppen, men på samma poäng som trean Bern.

Ambri-Piotta-Färjestad 2-1

Efter att ha vunnit två raka matcher åkte FBK på första förlusten i CHL. Ambri-Piotta gjorde 1-0 i andra perioden och utökade till 2-0 i mitten av andra. Vojtěch Mozík reducerade med mindre än fyra minuter kvar, men närmare än så kom inte Färjestad.

Färjestad är tvåa i sin grupp, en poäng bakom ettan EHC München.

Graz99ers-Frölunda 1-5

Frölunda kom till Österrike med två raka förluster och efter första perioden stod det 1-1. Sedan klev en veteran och en stortalang in i handlingarna. Joel Lundqvist, 37, och Lucas Rayond, 17, såg med två mål var till att Frölunda till slut kunde ta en rätt komfortabel seger.

Frölunda är nu trea i gruppen, bara två poäng bakom ledande Mountfield HK.