• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Idag 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

SHL-segrare 2017 - Växjö Lakers

9 mars 2017 22:00
SHL Awards 2017

Redan vid match 51 var det klart i praktiken men efter den 52:a och sista omgången stod det också klart i teorin - Växjö Lakers är seriesegrare i SHL 2016/2017.


Växjö inledde SHL något trevande och hade när vi gick in i december elva förluster på 23 matcher. Sedan följde fyra matcher med två segrar och två förluster innan Sam Hallams maskineri tuggade igång på allvar. Mellan den 20:e december och 26:e januari radade laget upp elva vinster i rad, varav tio var trepoängare. Sedan kom en plump i protokollet innan en ny vinstrad inrättades, denna gång med sex vinster i följd och serieledningen togs över från Frölunda.

I slutet på säsong kom en liten svacka med tre raka förluster, men två raka vinster direkt efteråt gav klubben möjligheten att säkra seriesegern i omgång 51 hemma mot Linköping. Det blev en förlust, men seriesegern säkrades - i praktiken.

Inför den allra sista omgången hade Växjö tre poäng och 26 plusmål att gå på mot Linköping. Även om det blev förlust mot Malmö stod det när slutsignalen sedan ljöd i sista omgången klart att laget för första gången i klubbens historia vunnit SHL, som den tolfte klubben i historien. Förutom äran vinner klubben en miljon kronor för sin prestation och dessutom bröts Skellefteås långa dominans på SHL-toppen då klubben vunnit ligan de senaste fyra åren.

Sena värvningar gjorde avtryck

Växjö gjorde sin debut i Sveriges högsta serie så sent som säsongen 2011/2012. De två första säsongerna blev laget nia och tia i tabellen. År tre var laget högre upp i tabellen, blev trea och nådde semifinal. Säsongen 2014/2015 blev en säsong att minnas för klubben. Laget slutade trea i tabellen, men gick hela vägen och fick fira det första SM-guldet i klubbens historia. I fjol blev en sjätteplats och semifinal-sorti klubbens facit, men nu kan klubben även skriva in seriesegrare i SHL i historieböckerna.

Några spelare som verkligen utmärkt sig under den fantastiska säsongen är Dennis Everberg och Olli Palola som öst in både mål och poäng. Burväktarna Viktor Andrén och Joacim Eriksson har varit stabila sista utposter samt backarna Eric Martinsson och Calle Rosén har gjort fina avtryck.

Klubbens sportchef Henrik Evertsson har också lyckats bra med sina sena värvningar då spelare som Nick Bailen och Emil Pettersson visat sig från sin bästa sida och höjt kvaliteten på laget.

SHL riktar ett stort grattis till Växjö Lakers för den fina prestationen och för seriesegern av SHL.