• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Månadens spelare i januari - Lawrence Pilut

8 februari 2018 12:00
Utmärkelse

HV71:s back Lawrence Pilut blir den femte spelaren som får motta priset Månadens Spelare i SHL 2017/2018. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


HV71:s Lawrence Pilut blir den första backen för säsongen att motta priset som Månadens spelare. 22-åringen blev nominerad för andra gången i följd efter en månad där han i smålänningarnas lag har varit den starkast lysande stjärnan.

I kombination av solitt försvarsspel och förmågan att även producera offensivt har Tingsrydsonen vuxit och blivit en av ligans absolut bästa backar. Under säsongen har han noterats för 35 poäng på 43 matcher - flest av alla i HV71 - vilket är mer än dubbelt så mycket än det backen presterade under hela den föregående säsongen i SHL. I januari gjorde han tio poäng på de nio matcherna han spelade.

– Lawrence Pilut har under januari visat upp sin fulla potential och är en av SHL:s bästa backar. Med tio poäng och +8 på de nio matcher som spelats under månaden har HV-backen varit månadens bästa spelare, säger Lena Sundqvist, en av jurymedlemmarna.

Om priset

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.