• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec

20 frågor med Linus Öberg

19 februari 2020 14:00
20 frågor

Intervjuserien "20 frågor" fortsätter och nu är det Örebros JVM-spelare Linus Öberg vi ska lära känna bättre. Här berättar 19-åringen att han inte lämnar isvärmningen förrän han har satt tillräckligt många puckar i krysset och att om han skulle byta liv med en lagkamrat för en dag skulle han vilja vara Mathias Bromé.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

Joel Lundqvists tekningar. Han är äckligt bra i tekningscirkeln.

2. Har du hittat några bra knep för att ta honom vid tekningar?

– Jag har inte mött honom så mycket, men det är något man vill ha. Tekningar är sjukt viktiga. Vinner man det kan man skapa många lägen.

3. Vem är tuffast att möta i SHL?

– Jag är så ny och håller på att lära känna spelarna. Men jag säger Daniel Rahimi. Han spelar alltid väldigt fysiskt.

4. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Börjar med en frukost, inget speciellt. Isvärmning, och då brukar jag stå kvar och skjuta lite för att få känslan. Jag går inte av förrän jag har satt några i krysset. Hem och sova i 30, 40 minuter. Kolla lite tv innan jag beger mig till hallen.

5. Är det någon uppvärmning den här säsongen där du har fått stå kvar extra länge för att du inte satt tillräckligt många skott i krysset?

– Så är det. Jag vill ha en skön känsla i kroppen. Jag vill inte lämna isen med en dålig känsla. Så fungerar jag i alla fall. Det är tur att vi har en lång stund vi kan stå kvar efter värmningen ifall det strular lite.

6. Är det någon fler i laget som kör samma grej, eller är du själv?

– Ofta själv. Jag vill oftast vara själv. För att kunna fokusera på mig och hitta min känsla.

7. Vilken film har du sett gånger i livet?

– Jag har sett Johan Falk-filmerna några gånger. De är riktigt fina.

8. Vem är bäst i laget på tvånudd (uppvärmningsövning med boll)?

– Jag önskar att jag kunde säga att det är jag, men det är det absolut inte. Bromé vill ha den här, men han styr och ställer för mycket i ringen. Jag ger den till Ludvig Rensfeldt. Han har en fin fot.

9. Hur irriterat blir under tvånudden?

– Det kan bli lite hetstigt, men på en bra nivå. Från gång till gång kan det variera också. Det är ingen som vill åka ur, och det är lite diskussioner efter varje boll. Till slut brukar folk ändå börja åka ur.

10. Tittar du på klipp på dig själv på YouTube?

– Nej, det finns inte mycket på Youtube. Jag brukar kolla mina byten efter varje match. Man vet vilka matcher man har gjort lite extra bra grejer. Det sparas och det kan jag ta fram när det behövs en självförtroendeboost. Det kan vara bra att ha.

11. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du var med i då?

– Robinson.

12. Hur skulle du klara dig på en öde ö?

– Det är det jag inte vet. Det verkar som ett roligt program, att klara sig utan mat. Det hade varit kul.

13. Om du skulle byta liv för en dag med en lagkamrat, vem skulle det bli?

Mathias Bromé. Han gör lite allt möjligt. Han är bilförsäljare och lite sådant. Det hade varit intressant att se hur han har det.

14. Vad tror du att du kommer att sakna mest mest med hockeyn när du har lagt av?

– Att tävla. Det är det som driver mig, och att få vinna. Oavsett om det är träning eller match är det tävling. De händer inte på samma sätt på ett vanligt jobb.

15. Hur tävlingsinriktad är du i exempelvis sällskapsspel?

– Det beror helt och hållet på vad det handlar och vilka man möter. Spelar vi bara för att det ska vara socialt klarar jag av att förlora. Är det på allvar och mot nära kompisar kan jag bli ganska arg. Tv-spel har jag lite problem med ibland.

16. Hur många tv-spelsdosor har du kastat sönder?

– Tre dosor och ett skrivbord. Jag har fått skärpa mig lite. Det har blivit värre när jag flyttade hemifrån, när ingen ser och hör. Det är ingen mamma eller pappa som skäller på mig, men jag försöker skärpa mig. Det blir dyrt annars.

17. Hur bra är du på att koppla bort hockeyn?

– Jag har blivit bättre på det i år tycker jag. Jag försöker skilja på hockeylivet och privatlivet. Jag tror det är bra för en. Att se det som ett jobb mer. När jag går till hallen är jag hockeyspelare och när jag går från hallen är jag Linus, en helt vanlig person. Såklart att det inte går att koppla bort helt, men jag försöker att göra annat som inte har med hockey att göra.

18. Har du några laster?

– Pepsi är jäkligt gott. Det är farligt ibland.

19. Vilka hushållssysslor tycker du är roligast?

– Laga mat säger jag då, men inte diska ska tillägges.

20. Vem var den senaste i laget du bjöd på middag och vad blev det?

– Det var längesen. Vi käkar alltid lunch ute. Det kanske inte är så positivt att jag säger att laga mat är det jag helst gör, men sedan är det ingen som vill komma hem till mig och käka, haha. Det är lite dåligt med matlagning.