• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt

Powerplayspecialisten Rhett Rakhshani

15 maj 2018 10:00
MIF 2017/2018

Med ett fruktat skott och ett smart spelsinne bjöd Malmös amerikanska forward Rhett Rakhshani på den ena delikatessen efter den andra - framförallt när Malmö spelade powerplay.


Rhett Rakhshani har blivit ett välkänt namn inom SHL. Efter spel i lag som HV71, Växjö och Linköping så gjorde amerikanen nu sin andra säsong i Malmö Redhawks och trots vissa skadebekymmer så levererade han poäng. Framförallt var det i spelet med en man mer på banan.

Rakhshani bjöd på 17 poäng i powerplay. Mer än hälften av samtliga poäng som han gjorde under säsongens gång. Med dessa siffror var han seriens sjunde bästa poängplockare i spel i numerärt överläge.

Fem mål och 12 assist blev det med en man mer på banan. Och Rakshani valde sina lägen väl då han också hade en fin skottprocent i powerplay. Nästan vart femte skott på mål - satt i nät från amerikanens klubba.

Inte lika effektiv i slutspelet

Under slutspelet så bjöd Rakhshani på fyra assist under powerplayspelet. Det räckte till en åttonde plats i den totala powerplayligan i SHL.

Dock så blev det inget mål, och den så vanligt effektiva målskytten hittade inte rätt under slutspelets möten med Frölunda och Växjö.

Kontraktet med Malmö är nu avslutat och frågan är om vi får se Rakhshani och hans skarpskytte någon annanstans när SHL åter drar igång i höst?