• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

SHL Awards - finalister Årets Rookie

6 april 2020 13:00
SHL Awards

SHL 2019/2020 avslutades inte på det sätt som vi alla trott och hoppats. Men det gör att vi nu närmar oss SHL Awards 2020. Vid SHL Awards kommer de främsta individuella prestationerna att lyftas fram och prisas. Här finner du juryns tre finalister till Årets Rookie.


Jesper Frödén, Skellefteå AIK

25-årige Frödén kom till Skellefteå från AIK inför den här säsongen och har anpassat sig till SHL-kostymen i stor stil.

På 49 matcher stod Frödén för tolv mål och 17 assist för totalt 29 poäng. Hans längsta poängsvit sträckte sig över fyra matcher, på vilka han gjorde tre mål och tre assist. Under sviten, som varade mellan den 21-30 november, vann Skellefteå tre matcher. Ett av hans tolv mål blev matchvinnande och som mest noterades Frödén för fyra poäng, samtliga assist, i en och samma match (7-0 mot Örebro den 26 december).

Alexander Holtz, Djurgården Hockey

Holtz spelade tre matcher för Djurgården förra säsongen och tog klivet in i SHL "på riktigt" den här säsongen.

Den talangfulle 18-åringen spelade totalt 35 matcher i SHL och noterades för nio mål och sju assist. Han gjorde minst två poäng i en och samma match vid fyra tillfällen, varav det en gång blev tre poäng (2+1 i 5-3-segern mot HV71 den 9 januari). Av hans nio fullträffar var tre matchvinnande. Holtz längsta poängsvit skrevs till tre matcher när han mellan den 5-19 oktober stod för tre poäng på de tre (av fem) matcher han spelade.

Manuel Ågren, Djurgården Hockey

Ågren gjorde sin första fulla säsong i SHL-dressen efter att ha gjort ett framträdande under 2017/2018 och fyra förra säsongen.

På 49 matcher noterades den rivige forwarden för nio mål och tio assist. Likt Holtz stod Ågren för tre matchvinnande mål. Som mest blev det poäng i två raka matcher, något han gjorde vid två tillfällen. Tre gånger stod han för två poäng i en och samma match.