Domartruppen till SHL 2020/2021

8 april 2020 09:10

Även för domarna blev säsongen abrupt avhuggen i och med det uteblivna slutspelet. Men nu blickar de svartvit-randiga framåt, och idag tillkännages truppen inför SHL 2020/2021.


Domartruppen inför nästa säsong är klar. Det är många välbekanta namn i truppen, men en del nytt också, framförallt bland huvuddomarna.

Johan Nordlöf, Christoffer Holm, Richard Magnusson, Johan Magnusson och Andreas Svensson tar alla med sig pipan och övrig utrustning och tar klivet in i SHL.

Johan Nordlöf, huvuddomare

Tidigare linjedomare i SHL men sadlade om till huvuddomare säsongen 2015/2016. Har gjort fyra säsonger i HockeyAllsvenskan som huvuddomare och tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 17 matcher i SHL 2019/2020.

Christoffer Holm, huvuddomare

Yngsta domaren i SHL just nu, född 1992. Har ett flertal internationella (IIHF) turneringar på sin meritlista och skulle under våren ha dömt VM div 1A som tyvärr blev inställt pga Coronaepidemin. Har dömt som huvuddomare i HockeyAllsvenskan sedan säsongen 2015/2016. Tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 22 matcher i SHL 2019/2020.

Richard Magnusson, huvuddomare

Har dömt som huvuddomare i HockeyAllsvenskan i fyra säsonger och dessförinnan fem säsonger i HockeyEttan. Tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 24 matcher i SHL 2019/2020.

Johan Magnusson, huvuddomare

Före detta spelare i både BIK Karlskoga som Tranås som avslutade sin spelarkarriär säsongen 2012/2013. Tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 20 matcher i SHL 2019/2020.

Andreas Svensson, linjedomare

Linjedomare som gjorde sin andra säsong i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Fick säsongen 19/20 fem testmatcher i SHL.

Tomas Thorsbrink är domarchef på SHL och han är glad över uppställningen till SHL 2020/2021.

– Det känns mycket tillfredsställande att vi har så många bra domare som knackar på dörren till SHL. Att vi ger fem nya domare chansen i SHL en säsong hör inte till vanligheten. Jag känner mig mycket nöjd med den domargrupp vi kommer att sätta på isen till kommande säsong, säger Tomas Thorsbrink.

Alla huvuddomare

Mikael Andersson
Patric Bjälkander
Tobias Björk
Pehr Claesson
Wolmer Edqvist
Andreas Harnebring
Christoffer Holm (ny)
Mikael Holm
Morgan Johansson
Marcus Linde
Johan Magnusson (ny)
Richard Magnusson (ny)
Mikael Nord
Johan Nordlöf (ny)
Sören Persson
Mikael Sjöqvist
Linus Öhlund

Alla linjedomare

Peter Almerstedt
Fredrik Altberg
Simon Hillborg
Anders Jansson
Gustav Jonsson
Johannes Käck
Andreas Lundén
Ludvig Lundgren
Johan Löfgren
Andreas Malmqvist
Rickard Nilsson
Tobias Nordlander
Anders Nyqvist
Daniel Persson
Henrik Pihlblad
Jan Sandström
Andréas Svensson (ny)
Robin Werner
Emil Wernström
Emil Yletyinen
Örjan Åhlén