Lista: 5 saker att hålla koll på inför lördagen

5 november 2021 16:00
I kikaren

Gårdagen bjöd på härlig hockeyunderhållning. Imorgon väntar återigen en full SHL-omgång och här följer fem saker att hålla ett extra öga på inför lördagen.


Hete Michael Spaceks poängsvit

Ryan Lasch får flest rubriker i Frölunda, men det finns ytterligare en spelare hos serieledaren som producerar frekvent, nämligen Michael Spacek. Han snittar en poäng per match i säsongsinledningen och faktum är att han har gjort poäng i sju raka matcher. Därmed är han den spelare i ligan som har den just nu längsta pågående poängsviten. En spelare som Skellefteå får hålla koll på under lördagen.

Rögles succé i Catena Arena

Rögle verkar nästan omöjligt att besegra på hemmaplan. Ängelholmslaget har tagit sju raka trepoängare i Catena Arena. De har i tur och ordning besegrat: Malmö, Färjestad, Luleå, Skellefteå, Djurgården, Växjö samt Oskarshamn. Nu är det Linköping som kommer på besök. Östgötarna har på nio bortamatcher tagit åtta poäng.

...och Örebro jagar sin åttonde raka hemmavinst

Det är inte bara Rögle som radar upp vinster på hemmaplan. Även Örebro har vunnit sju matcher i följd på hemmaplan, men närkingarna började inte säsongen bra i Behrn Arena. De förlorade säsongens två första hemmamatcher, men därefter har Örebro alltså sju raka vinster. Till skillnad från Rögle har det dock inte bara varit trepoängare, utan två av Örebros hemmavinster har kommit efter straffar och en efter övertid. I morgon gästas Örebro av Färjestad.

Leksands boxplay

Det blev visserligen förlust i går mot Djurgården, men Leksand har gått starkt den senaste tiden och en anledning till det är lagets boxplay. På de åtta senaste matcherna har Leksand hamnat i numerärt underläge 20 gånger. Bara en gång har motståndarna lyckats göra mål. Att jämföra med mordondagens motståndare Växjö, som har släppt in sju boxplaymål på de åtta senaste matcherna.

Ligans bästa målvakter kan ställas mot varandra

Det återstår att se vilka målvakter Frölunda och Skellefteå startar med på lördag, men det kan bli en match mellan ligans två bästa målvakter för tillfället. För Skellefteås Gustaf Lindvall är etta i ligan när det kommer till räddningsprocent (94,07). Tvåa på den listan är Frölundas Matt Tomkins (93,71 procent). Dessa två herrar ligger etta och tvåa även när det kommer till insläppta mål per match. Lindvall snittar 1,6 insläppt mål per match och Tomkins 1,72.