• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Här är Malmö i SHL 2018/2019

7 september 2018 08:00
Inför SHL 2018/2019

Med dubbla semifinaler i ryggen står Malmö Redhawks nu redo att utmana toppskiktet ännu en gång. Skåneklubben ska göra det med ett lag byggt på lokala namn, starka profiler och ett hårt arbete.


Under två raka SHL-säsonger har Malmö Redhawks visat sig höra hemma i toppskiktet av ligan. Med tränare Peter Andersson vi rodret har Skåneklubben gått från att vara en etablerad nykomling till att faktiskt göra upp om SM-titeln. Semifinalen 2017 följdes upp av en lika stark framgång under våren som gick, där rödhökarna på nytt avancerade långt i SM-slutspelet.

Efter sjätteplaceringen i sluttabellen ställdes Malmö mot på pappret mycket svåra Frölunda i kvartsfinal. Trots det vanns matchserien på ett mycket starkt vis av skåningarna, som därefter dock fick se sig besegrade av blivande SM-guldvinnande Växjö. Säsongen var ändå ytterligare ett stort steg framåt för Redhawks, i alla fall på isen. Ekonomiskt redovisade klubben dessvärre rödare siffror och när lagbygget inför SHL 2018/2019 skulle sättas ihop var det med hänsyn till den nya situationen.

Målvaktsparet sticker ut med sin rutin

Under den sommar som passerat har Malmöpubliken tvingats se närmare ett dussin namn lämna den sydsvenska staden. Bland de supportermässigt klart tyngsta tappen finns Robin Alvarez, Malmösonen som för andra gången i karriären valde att söka sig vidare för nya SHL-utmaningar. Även den spelskickliga och poängstarka Nils Andersson har rört sig vidare, precis som den tidigare lagkapten Erik Forssell.

Tunga namn har alltså tackat för sig, men i Malmötruppen finns alltjämt gott om starka profiler. Inte minst på målvaktssidan, där laget fortsatt kan aspirera om ett av SHL:s bästa par. Med Cristopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har Malmö Redhawks inte bara två mycket rutinerade burväktare. De båda målvakterna, 34 och 31 år gamla, är dessutom båda uppväxta i just Malmö och har starka band till klubben.

Det gäller även många andra i den nya Redhawkstrupp som vuxit fram. Sportchef Patrik Sylvegård har tillsammans med sitt tränarteam satt samman en intressant mix av talangfullt och meriterat, där närmare hälften av spelarna har direkta kopplingar till Malmö som stad. Ett av nyförvärven som stämmer in på just den profilen är Emil Sylvegård - slitvargen som vänder hem efter sju år på fri fot.

Flera av nyförvärven vänder tillbaka till klubben

Bland Malmös andra namnstarka nyförvärv denna sommar finns dessutom Henrik Hetta, även han med ett långt förflutet i klubben. Forwardssidan har också spetsats med intressanta Emil Molin och inte minst Konstantin Komarek. Precis som Sylvegård och Hetta är han tillbaka i Redhawks efter ett år på vift och österrikaren är en erkänt stark poänggörare i ligan.

Gemensamt för samtliga nya signaturer är att de talar svenska. Samma gäller de som blivit kvar sedan fjolåret, och bortsett österrikaren Komarek och lagets dansktrio består Malmös trupp av enbart svenska spelare. Peter Andersson, Martin Filander och Jesper Mattsson har svetsat samman sina spelargrupper förut till starka lagmaskiner. Nu är siktet inställt på att göra Malmö Redhawks till ett hårt arbetande lag även i SHL 2018/2019.

Artiklar och intervjuer från lagen som vi presenterat hittills på SHL.se hittar du här: www.shl.se/alltinforshl

Läs på ännu mer om Malmö inför kommande säsong via Betssons SHL-bibel! I Skåneklubbens lagbibel återfinns en genomgång av alla spelare och intervjuer med Emil Sylvegård, supportern och experterna.