• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Pär Arlbrandt: "Jag vill vara en som ger mycket energi"

29 januari 2016 14:48

Efter två säsonger i den schweiziska ligan och EHC Biel är 2014 års poängligavinnare och Jönköpingssonen Pär Arlbrandt tillbaka i SHL och moderklubben HV71. "Det är en speciell känsla att vara tillbaka där allt började", säger han.


Pär Arlbrandt skördade stora framgångar med Linköping under åren 2011 till 2014. Hans sista säsong i klubben bildade han ett fruktat radarpar med Simon Hjalmarsson och lyckades, efter en fantastisk säsong, vinna poängligan med 71 poäng.

– Jag hade fruktansvärt bra medspelare och vi hittade varandra bra direkt. Sen är det så i sport överlag att självförtroende bygger självförtroende och när det började gå bra så rullade det på för mig, säger Pär Arlbrandt.

Efter succésäsongen valde Arlbrandt att lämna SHL och Linköping för Biel i den schweiziska ligan där han under de två senaste åren har huserat. 63 poäng på 84 matcher blev hans facit i NLA.

– Jag hade två bra år och kom till en riktigt bra organisation där jag blev väl omhändertagen. Det är inget jag önskar ha ogjort, men samtigt var det jobbigt eftersom familjen mestadels bodde i Sverige. Vi gick också ganska dåligt och det här blev en övergång som jag tror kommer att bli bra för alla parter.

Tillbaka där det började

Nu är han alltså tillbaka i HV71. Det var just hos Jönköpingsklubben 33-åringen tog sina första skridskoskär. 38 matcher i HV-dressen har det blivit för Arlbrandt inför återkomsten. Resan tillbaka har varit lång och gått genom flera klubbar, däribland Rögle, Södertälje, Luleå och Linköping - för att nämna några.

– Det känns väldigt roligt, det har varit snabba ryck. Jag har varit runt en hel del genom åren, men det är en speciell känsla att vara tillbaka där allt började och där jag växte upp.

HV71 har blandat och gett i SHL den här säsongen och ligger på nionde plats i den haltande tabellen. Klubben har i nuläget fem poäng upp till Djurgården som innehar den sista direktplatsen till kvartsfinalerna.

– Det är tight i tabellen och om vi ska upp på topp sex så gäller det att få en vinstsvit på flera matcher med trepoängare. Det är det vi siktar på, men det viktiga nu är att hitta en bra nivå och vara noggranna varje dag. Sedan måste vi hitta ett starkt powerplay och boxplay.

"Det känns pirrigt"

Klubben har de senaste fem åren inte lyckats att ta sig förbi kvartsfinalerna i slutspelet. Men med två starka hemvändare, Martin Thörnberg och Pär Arlbrandt i laget, kryddat med trollgubben Mattias Tedenby och många talanger hoppas Arlbrandt kunna bidra till framgång för klubben.

– Jag blir en av de äldre och ska pusha på grabbarna. Vi har flera unga killar med stor potential och jag vill vara en som ger mycket energi till gruppen. Jag har en hel del rutin att dela med mig av. Sedan vill jag så klart spela så bra jag bara kan för laget.

Debuten i HV-tröjan är gjord för 33-åringen och högerforwarden spelade tillsmammans med Erik Christensen och Martin Thörnberg i torsdagens förlust mot Skellefteå. Det blev inga poäng, men tre skott på mål och 15:36 i istid.

– Jag tror kedjan har potential att bli riktigt bra. Vi hade inte ens tränat ihop innan matchen igår. Jag kom lite fel i tajmingen och det tar nog lite tid innan jag lärt mig hur de åker. Får vi träna ihop ett tag blir det bra, det är två riktigt vassa hockeyspelare.

Härnäst väntar möte med Arlbrandts senaste klubbadress i Sverige - nämligen Linköping. Matchen spelas 18:45 på lördagen i Saab Arena.

Kommer det kännas konstigt att skrinna in i Saab Arena igen?

– Det tror jag absolut att det kommer att göra. Jag har många kompisar kvar i klubben och har bara bra saker att säga om Linköping. Det var tre väldigt bra år för mig och familjen och det känns pirrigt, men det kommer att bli roligt också.