• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

ESHL träffar profilerna inom NHL 18

15 november 2017 10:00
ESHL

I denna artikelserie träffar vi några av de mest framstående svenska profilerna när det gäller EA SPORTS serie av NHL-spel. Vi återger deras starkaste tävlingsminnen från NHL-världen, nystar i vad som fick dem att för första gången plocka upp handkontrollen samt undersöker vilket SHL-lag som egentligen ligger dem varmast om hjärtat.


Som vi antydde i slutet på vår förra ESHL-artikel så är det ingen mindre än YouTubern Robin ”BarreBoza” Barbosa Näslund som kliver in i strålkastarljuset för denna upplaga av ”Intervju med en NHL 18-profil”.

Robin har sedan han startade sin populära YouTube-kanal ”BarreBoza” i juli 2014 genererat över 1,6 miljoner visningar på sitt uppladdade material och passerade nyligen 13,000 prenumeranter, en anmärkningsvärd siffra som placerar honom i den absoluta toppen för svenska YouTubers med inriktning EA SPORTS NHL.

Vad är då receptet bakom denna framgång?

En fördjupning bland de tusentals kommentarer som hängivna fans lämnat på kanalen avslöjar ett tydligt mönster: det är framförallt Robins glädje och entusiasm för spelandet kombinerat med hans varma relation till just sina följare som är dragplåstret för många. En glädje som funnits där sedan de första stapplande skären på virtuell is i ung ålder.

– Jag tror det som fick mig att verkligen fastna för spelen när jag var liten var att farsan lirade med mig. Vi spelade tillsammans väldigt ofta, både med och mot varandra, vilket var otroligt roligt.

Innan vi ens får möjlighet att fråga vem som segrade i bataljerna mellan far och son flikar Robin in blixtsnabbt;

– Jag vann alla matcher mot honom!

Spelar främst offline

Till skillnad från de profiler vi tidigare intervjuat i denna serie föredrar Robin offlineportionen av spelet framför den mer tävlingsinriktade onlinedelen. Spelläget Be A Pro, där spelaren ges möjlighet att ta kontroll över en individuell hockeytalang för att sedan göra karriär genom att klättra i graderna från juniorhockey till NHL, hör till Robins personliga favoriter och det är också i detta spelläge som han spelat in många av de videoklipp som ligger i topp på kanalen sett till antalet visningar.

– Anledningen till att jag snöat in mig på Be A Pro är främst för att jag själv spelar hockey. Det blir att man tänker i ungefär samma banor som när man lirar riktig hockey vilket jag tycker är extremt underhållande. Jag spelar ju även en del FIFA och jämför man deras karriärslägen har väl NHL en bit kvar men för mig är det roligare och mer intensivt att spela NHL.

Den fortsatta utvecklingen av Be A Pro ligger Robin varmt om hjärtat och om möjligheten ges kommer han finnas nära till hands för att erbjuda tips och råd.

– Det hade varit fantastiskt roligt att få vara med och förstora spelläget inom NHL och få ännu fler att spela det. Behöver EA SPORTS återkoppling från någon som spelat det hundratals timmar så vet dom vart dom ska vända sig!

De åtskilliga timmar Robin lagt på att spela NHL har utan tvekan gett resultat (Be A Pro-karriären i NHL 17 var exempelvis mycket nära att resultera i en Stanley Cup med Winnipeg Jets) men han är ödmjuk inför det faktum att han i dagsläget förmodligen inte tillhör världseliten.

– Om man utgår ifrån att ”proffsen” ligger på 10 i en tiogradig skala är jag väl kanske en 7:a på en bra dag. När jag tidigare fokuserade mer på Hockey Ultimate Team var jag nog snäppet vassare men då jag inte spelar online lika mycket känns det inte lika viktigt att kolla på ranking.

SHL – återtåg?

Robins koppling till SHL är något av ett känsligt ämne då han säsong för säsong växlar mellan att följa varje omgång i grundserien till att inte titta på några matcher överhuvudtaget. Förklaringen? Hans favoritlag är Modo Hockey som för närvarande befinner sig i HockeyAllsvenskan.

– Modo hör hemma i SHL men man följer ju sitt lag oavsett framgång eller motgång så just nu är det Allsvenskan. När de väl tar sig tillbaka kommer jag ha full koll på högsta ligan igen.

Rimligt tycker vi på ESHL som även vi vill tipsa våra läsare att lägga namnet BarreBoza på minnet då han kommer dyka upp igen på ESHL framöver. Här har ni ett smakprov från Barre som vi lagt upp i vår egen YouTube-kanal:

ESHL hittar du även på:

YouTube
Mail
Twitter