• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Vinnare av Årets Rookie i SHL

14 april 2020 21:04

Han tog sig an sin första SHL-säsong på ett lysande sätt och blev en betydande spelare i Skellefteå AIK. Vid SHL Awards prisas de främsta individuella prestationerna. Här finner du vinnaren av Årets Rookie i SHL - Jesper Frödén, Skellefteå AIK.


Jesper Frödén - Skellefteå AIK

25-årige Frödén tog klivet till SHL inför säsongen när han anslöt till Skellefteå från AIK i HockeyAllsvenskan, där han stod för 38 poäng under 2018/2019.

Omställningen till SHL har gått smärtfritt för Frödén. Hans första poäng, en assist, kom i den sjätte matchen och tre matcher senare spräckte han nollan i målprotokollet. Totalt blev det tolv fullträffar och 17 målgivande passningar för 25-åringen som slutade på delad femteplats i Skellefteås interna poängliga.

Frödén beskrevs tidigare under året av Skellefteås tränare som en "Oscar Möller light". Ord som lovar mer. Spelet har gjort det alla redan.

– Oerhört stolt över att vinna och ett kvitto på att jag gjort något bra den här säsongen. Jag hade en lite trög inledning men sen vände det och det rullade på bra, sa Jesper Frödén till C More under SHL Awards.