Månadens spelare i januari: Fredrik Olofsson

4 februari 2022 14:58
Månadens spelare

Fredrik Olofsson, Oskarshamn, är Månadens spelare i januari. Han fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som han skänker till Oskarshamns flickverksamhet.


Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i januari är Fredrik Olofsson, Oskarshamn.

Oskarshamnscentern har visat vägen för Oskarshamn den gångna månaden. På sju matcher har Olofsson gjort tio poäng, fördelat på fem mål och fem assist. Därmed var han ligans näst bästa poängplockare i januari. För sina insatser belönas han alltså med utmärkelsen "Månadens spelare".

– Det känns jättebra. Det är kul att få uppmärkelse för sitt spel. Mycket av min framgång kommer från Patrik Karlkvist och Kim Rosdahl, så jag får tacka dem. Även ledarstaben och (Thomas) Fröberg förtjänar ett tack för hur de hjälper mig, säger Fredrik Olofsson.

Hur ser du på din och lagets säsong så här långt?

– Det har varit bra för mig. Jag känner att jag bygger vidare på det jag påbörjade förra året och känner fortfarande att jag har mer att ge. Och laget har gått bra. Vi har många grejer som vi vill finslipa så klart, men vi gillar den resan vi gör och fortsätter att jobba varje dag för att bli bättre. Det gäller att hålla humöret uppe när det är så många matcher. Harmonin i omklädningsrummet är otroligt viktigt framöver, säger Olofsson

Fredrik Olofsson tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

– Jag har valt att ge pengarna till IK Oskarshamns flickverksamhet. Flickornas hockey i området växer och Arsi Piispanen gör ett jättebra jobb med vår ungdomsverksamhet på båda pojk- och flicksidorna. Det är viktigt för mig att båda sidorna av sporten vi älskar växer. Jag vet att det kommer leda till gott. Tack!

Så röstade juryn

Fredrik Olofsson, Oskarshamn, 23 p

Linus Omark, Luleå, 17 p

Robin Kovacs, Örebro, 15 p

Jonathan Pudas, Skellefteå, 12 p

Joel Lassinantti, Luleå, 8 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: Hans Abrahamsson (Sportbladet), Johanna Dahlén (SportExpressen), Mats Einarsson (Svenska Spel), Johan Hemlin (SHL) samt Måns Karlsson (Hockeysverige).

Tidigare vinnare

September/oktober: Ryan Lasch, Frölunda

November: Adam Tambellini, Rögle

December: Veini Vehviläinen, Brynäs

Mer om Månadens spelare hittar du här.