• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt

Målvakten tillbaka i Djurgården - ska utmana Reideborn

14 maj 2018 12:10
Nyförvärv

Juniorspelare i klubben genom fem år, men utan att få chansen i A-laget. Nu plockar Djurgården tillbaka målvakten som går in till sin första hela säsong i SHL.


Efter juniortiden lämnade Robin Jensen sommaren 2016 Djurgården utan en enda spelad SHL-match. Sedan dess har målvakten samlat på sig viktig A-lagsrutin via spel i HockeyEttan med Kallinge/Ronneby och HockeyAllsvenskan med Pantern. Den här säsongen gjorde han även en kortare lånesejour i Malmö Redhawks, visserligen utan speltid. Utvecklingen öppnar upp för att Jensen nu vänder tillbaka till Djurgården på ett nyskrivet kontrakt.

– Som en dröm. Det har man ju drömt om att få uppleva, engagemanget och supportrarna i Djurgården. Jag kommer ihåg när jag var uppe och stod bakom någon match, det var ett galet tryck. Det vill man själv uppleva på isen, berättar Robin Jensen för Djurgårdens hemsida.

Målvakten har en stark säsong i Pantern bakom sig, med nära 92 i räddningsprocent. I Djurgården har 22-årige Robin Jensen ännu inte fått göra sin A-lagsdebut. Det lär ske till hösten. Då kommer han att bilda målvaktspar med den gångna säsongens främste på positionen i hela SHL - Adam Reideborn.

– Jag tror att vi kommer att få ut det bästa av varandra. Båda gillar att tävla, säger Jensen.