• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Idag 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov

Pontus Åberg ansluter till Färjestad

20 mars 2013 15:15

Färjestad har skrivit ett kontrakt på två år med forwarden Pontus Åberg. 19-åriga Åberg kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Djurgården. - Han har allt som krävs för att bli en stjärnspelare, säger Anders Sten, scout för Färjestad i ett pressmeddelande.


Åberg kommer närmast från Djurgården där han den senaste säsongen spelat med klubben i Allsvenskan och där han svarade för 40 poäng (12+28) på 52 matcher. Han gjorde ytterligare 4 poäng (3+1) på sex matcher i kvalspelet till Kvalserien.

Färjestad har under en längre tid följt Åbergs utveckling.
- Han är en mycket talangfull spelare som kan göra det oväntade och bryta mönster och det har vi sökt, säger Anders Steen.

Pontus Åberg har länge varit med i diskussionerna inför de två senaste JVM-turneringarna men har i sista stund ställts utanför truppen. Åberg beskrivs som en spelare med bra skridskoåkning, bra spelsinne och ett mycket bra skott. Han är rightskytt, rör sig bra på isen och bryter mönster. Han har i Djurgården från och till haft rollen som pointspelare i powerplay.

– Han är bra en-mot-en, han är kvick och snabb och spelare med de egenskaperna och i rätt ålder är svåra att finna, säger Steen till Färjestads hemsida.

Läs mer om nyheten på Färjestads hemsida.