• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt

Tiden i Brynäs för Jörgen Sundqvist

18 maj 2018 16:00
BIF 2017/2018

Efter 13 säsonger i Brynäs är nu tiden för backen Jörgen Sundqvist över i klubben. Backen har blivit en ikon i Brynäsdressen och lär länge vara ihågkommen i Gavlerinken Arena.


Efter två starka säsonger i HockeyAllsvenskan med Skellefteå så anlände Jörgen Sundqvist till Brynäs inför säsongen 2005/2006. Sundqvist levererade direkt från sin backplats med stabilt spel och han var också med och bidrog offensivt.

Redan den första säsongen stod han för åtta mål från sin backplats. Något som senare också skulle visa sig bli hans högsta målnotering i Brynäs-tröjan.

– Vi började säsongen rätt bra den hösten vill jag minnas, mitt första mål gjorde jag borta mot Södertälje om jag minns rätt (4/10-05, kvittering till 1-1 assisterad av Mikael Wahlberg & Henrik Malmström, Brynäsbekantingen Henrik Petré gjorde Södertäljes mål). Jag tror jag fick den pucken men jag vet inte vart den är nu, den har nog försvunnit någonstans på vägen skrattar Sundqvist i en lång intervju på Brynäs hemsida.

Flera år som kapten i klubben

Hans stora klubbhjärta och hans stabila spel gav också Sundqvist stora ledarroller i Brynäs. Fyra säsonger som assisterande lagkapten och två år som kapten har Sundqvist klarat av.

Säsongen 2011/2012 så var Sundqvist med som assisterande kapten och spelade hem SM-guld till Brynäs där han stod för tre poäng på 17 slutspelsmatcher och hade imponerande 10 i plus/minus-statistiken.

– Vi kände då att vi kunde slappna av lite mer i spelet och stämningen i arenan var helt magisk i den sista finalen, jag hade gåshud när vi gick ut inför tredje perioden. Efter Ryans Gundersons avgörande 2-0 mål så kom slutsignalen och då började firandet. Jag minns hur vi firade i omklädningsrummet och sprutade bubbel, den kan även ha strukit med någon pulversläckare som tömdes av bara farten skrattar Sundqvist och fortsätter:

– Man har ju sett på TV när man firar guldlag på torget. När vi väl var där trodde jag inte de var sant, hur mycket folk som helst överallt på torget som kommit för att fira oss. Det är en god känsla att tänka tillbaka på.

"Väldigt rörd över att folk uppskattat det man gjort"

Ju längre tiden har gått och ju mer åren har gått för Sundqvist har han blivit en mer renodlad defensiv back. Den senaste säsongen blev det två mål och två assist från hans klubba. Det blev också hans sista poängnoteringar i Brynäs-tröjan.

– Jag måste säga att jag blev väldigt rörd av alla reaktioner och kommentarer från folk som verkar ha uppskattat de man gjort under åren. De var otroligt mycket mer än vad jag trodde. Jag är otroligt tacksam att ha fått representerat och varit kvar i Brynäs så länge som jag varit säger Jörgen Sundqvist.

Läs hela den långa intervjun om tiden i Brynäs för backen Jörgen Sundqvist. Det finns att hitta på Brynäs hemsida via den här länken.