• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Idag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Kapten Brithén: "Vi siktar på guld"

31 augusti 2015 10:44

HV71 åkte ut i kvartsfinal mot Linköping i våras och nu siktar laget på revansch. "Alla i organisationen känner att vi vill stå där som segrare när säsongen är över", låter lagkaptenen Ted Brithén meddela.


Ted Brithén utnämndes till lagkapten i HV71 inför förra säsongen. Han gjorde ett gott jobb och får fortsatt förtroende även kommande vinter.

Han är en viktig spelare för jönköpingslaget och en pålitlig poängplockare som gärna kliver fram i avgörande lägen. Förra säsongen gjorde han exempelvis 15 mål och sex av dem var det så kallade matchavgörande målet. Bara tre spelare i hela SHL gjorde fler matchavgörande mål.

Nu stundar en ny säsong och HV71 har fått in flera hyperintressanta nyförvärv.

Ni har fått ihop ett spännande lag, vad tror du om chanserna i år? – Ja, jag tycker att vi har alla delarna som behövs. Om vi får ihop laget och alla hittar sina roller har vi alla möjligheter att gå hela vägen. Först och främst tar vi match för match, men vi siktar på guld och alla i organisationen känner att vi vill stå där som segrare när säsongen är över, meddelar Brithén.

HV71 stod en stor del av sommaren utan huvudtränare sedan Andreas Johansson hoppade av i maj. Nästan två månader senare presenterades Johan Lindbom som ny tränare.

Hur har osäkerheten kring detta påverkat er spelare? – Att det ganska sent har kommit in nya coacher är inget som vi spelare har tänkt på. Varje individ har varit redo för att säsongen ska dra igång ändå. Som alltid så här års är det många nya som ska in i laget och spelsystem som ska gås igenom och tränas in. Det är som en vanlig försäsong. Det som media har kallat kaos är inget som vi har tänkt på så mycket, säger Brithén bestämt.

Johan Lindbom gör debut som tränare på SHL-nivå och genomgår en hektisk tid just nu när alla hans idéer ska implementeras. Brithén lämnar ett lugnande besked att allt flyter på bra.

– Vi har haft några riktigt bra veckor nu med honom vid rodret och jag ser på mina medspelare att positioner och timing börjar sitta mer och mer. Vi gillar hur det har känts hittills.

Lindbom är en ny bekantskap även för oss, hur är han som tränare, vad har han för filosofi? – Han vill vara väldigt tydlig och få alla att förstå vad de kan tillföra gruppen och på så sätt få ihop gruppen väldigt väl. Han tänker mycket på individen så att just individen kan höja gruppen och bidra på det sättet. Han är tydlig och rak och tänker väldigt väl om alla spelare.