• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Ny VM-seger för juniorkronorna

30 december 2018 07:06
Erik Brännström i gul svensk tröja driver pucken och jagas av en amerikansk spelare. i bakgrunden syns den svenska målvakten och en annan svensk back.
JVM

Svenskarna var som hala tvålar - omöjliga att få tag på och briljerade med mod, skicklighet och självförtroende. Men ledningen med 4-0 tappades i tredje perioden och juniorkronorna tvingades istället att avgöra i förlängningen.


Både USA och Sverige hade inför matchen vunnit sina två inledande matcher i JVM. Sverige fick en bra start genom mål av Filip Westerlund i den första perioden och i den andra lade svenskarna i ytterligare en växel.

Emil Bemström spelade elegant fram Rickard Hugg till tvåan och gjorde sedan själv 3-0. I tredje satte Erik Brännström 4-0 oerhört snyggt när han gick in framför kassen och lirkade in pucken med en backhand.

Sverige radade upp chanser och hade bud på betydligt mer. Inte förrän USA fick spela i numerärt överläge vid ett par tillfällen i tredje perioden kunde de hävda sig och reducerade två gånger om.

Den första reduceringen kom med 10:26 kvar att spela och den andra strax därefter. Sedan såg det återigen bra ut med bra kontroll, men då kom raset. Sverige fick inte tag på Ryan Poehling som på egen hand såg till att den svenska ledningen åts upp. Han gjorde alla tre sista amerikanska målen, de två sista inom loppet av 13 sekunder under slutminuten.

Tungt tapp naturligtvis, men Sverige avgjorde sedan i förlängningen genom Adam Boqvist och sett till hela matchen var det minst sagt rättvist. Sverige är i och med det klara gruppsegrare.