Gozzi: "Viktor Fasth står på lördag"

7 oktober 2011 14:51

Senast mot HV71 saknade AIK Fredrik Carlsson, Fredrik Svensson och Viktor Fasth. Men lagom till lördagens hemmamatch mot SAIK ljusnar skadeläget rejält för "Gnaget". "Både Svensson och Fasth kommer att vara med mot Skellefteå" säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Hockeyligan.se.


Inför helgens elitserieomgång ligger Viktor Fasth trea i Elitseriens målvaktsliga och AIK:s burväktare har i nuläget en räddningsprocent på 94,98. Nu får stockholmslaget alltså tillbaka både Fasth och backen Svensson. Något som naturligtvis gillas av klubbens sportchef.

- Absolut. Det är alltid bra att kunna ställa upp med i stort sett ordinarie lag. Viktor går rakt in i hetluften igen och kommer att stå på lördag. Att han är tillbaka betyder givetvis väldigt mycket för oss, säger Gozzi.

Hur ser du på er målvakt Markus Svenssons insatser så här långt?
- Markus har haft väldigt jobbiga och konstiga matcher. Senast mot HV71 (förlust med 7-8 efter straffar) skedde något som inte ska kunna ske. Nu gäller det bara för honom att jobba på och komma över det som har varit. Det finns inget annat. Markus har sett bra ut på träningarna och det är som sagt bara att ta nya tag för hans del.

Hur är läget med Fredrik Carlsson?
- Det är svårt att säga hur länge det tar innan han kan vara tillbaka i och med att det handlar om en hjärnskakning.

Inför lördagens omgång har AIK förlorat fyra raka matcher och närmast väntar alltså Skellefteå hemma på Hovet.

- Vi möter ett lag med stort självförtroende, men jag tror att vi bryter vår förlustsvit och vinner med 4-2. Både vi och Skellefteå är två spelande lag som gillar offensiv hockey, så det lär bli en bra match.