• Huvudsponsorer

Back från Luleå klar för Örebro

29 juni 2017 20:12

Under torsdagskvällen gick Örebro ut med att man gjort klart med en ny back till säsongen 2017/2018. Den kanadensiska backen kommer senast från Luleå Hockey och dessförinnan Jokerit i KHL.


Under torsdagen gick Örebro Hockey ut med att man gjort klart med backen Daine Todd. 30-åringen kommer senast från spel i Luleå där han på 36 matcher svarade för 15 poäng (4+11). Dessförinnan spelade Daine Todd två säsonger i KHL med Jokerit.

– Daine är en skridskoskicklig och pucksäker back som kommer tillföra mycket, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Kommande säsong i Örebrotröjan blir alltså kanadensarens fjärde säsong i Europa. Kontraktet med närkelaget är skrivet på ett år.

– Daine kommer hjälpa våran offensiv framför allt genom passningsskicklighet och sitt spel på den offensiva blålinjen, säger Niklas.

Kanadensiskt tvillingpar på try out-kontrakt

Örebro Hockey har även tagit in Tylor och Tyson Spink på ett varsitt try-outkontrakt. Bröderna kommer senast från en säsong i Toledo Walleye i ECHL där Tylor även fick chansen att prova på spel i AHL med tre olika lag.

– Det är två spännande spelare med en fantastisk kemi. De har riktigt bra offensiva skills och vi hoppas att de ska kunna ta klivet till SHL-nivå, säger Sportchef Niklas Johansson.

Try out-kontrakten är skrivna mellan 24 juli och 31 augusti.

– Det är två killar som inte är färdiga än utan kan utvecklas vidare och förhoppningsvis kunna ta steget till SHL, avslutar Niklas.