• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Månadens spelare SHL i december – Anton Wedin

12 januari 2019 10:30
Utmärkelse

Timrås poängspruta Anton Wedin är Månadens spelare i SHL för december månad. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


Åtta poäng på åtta matcher blev det för Anton Wedin under december månad. Han var dessutom en av spelarna som snittade mest istid i Timrå under årets sista månad, endast kaptenen Hampus Larsson spelade mer. Wedin spelade 21 minuter och 50 sekunder i snitt under den december och 25-åringen är en av de ledande spelarna i Timrå och leder den interna poängligan med 24 poäng - hittills.

Hans insats i december var så pass bra att juryn röstade fram honom till månadens spelare i SHL.

– Från en skadad allsvensk spelare, som gjorde det helt okej, till att vara skyttekung och SHL-stjärna på bara ett år. Anton Wedins utveckling är fantastiskt imponerande och han gör verkligen skillnad för sitt lag. Det är dessutom inga dussinmål han gör, utan ofta riktiga klassmål. För detta har Wedin välförtjänt blivit belönad med en landslagsplats, gånger två, och han har också gjort klart med en förlängning i Timrå. Kul för SHL-publiken att vi får fortsätta njuta av hans spel, säger juryn.

Här ser du vilka de andra finalisterna var.

Tidigare vinnare

November - Joel Persson, Växjö
Oktober - Ryan Lasch, Frölunda
September - Jacob Josefson, Djurgården

Så går det till

Varje jurymedlem fördelar poäng på fem spelare beroende på prestation. Det är inte tillåtet att sätta poäng på spelare i det egna laget. Den spelare som har fått högst poäng tilldelas priset ”Månadens Spelare”. Han får 10 000 kronor som går till spelarens moderklubb för att främja ungdomsverksamheten.

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.