• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Back-rockad i Luleå: Jaakola ut - Skrbek in

5 juli 2012 12:04

Luleås finske landslagsback Topi Jaakola utnyttjar en klausul i sitt kontrakt för att kunna skriva på för en KHL-klubb. Som ersättare väljer klubben att ta in välbekante Pavel Skrbek. Den 33-årige tjecken gör sin tredje sejour i Luleå och sin tionde säsong i Elitserien.


Topi Jaakola berättar att han trivts fantastiskt Luleå men att hans målsättning har varit att ta en plats i antingen KHL eller NHL. Nu öppnade sig möjligheten, och Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström önskar finländaren all lycka:

– Redan under den förra säsongen fanns det ett stort intresse för honom från KHL. Därför var vi väldigt nöjda när vi ändå kunde komma överens om ett nytt kontrakt med honom under våren. Med den lösningen visade han återigen stort hjärta och ansvar för föreningen genom att teckna ett avtal som skulle möjliggöra en fördelaktig situation för föreningen antingen han skulle spela med oss eller inte, säger Bergström till klubbens hemsida.

Skrbek ersätter

In kommer i stället den välbekante tjeckiske backen Pavel Skrbek, 33. Han har skrivit på för två år.

– Vi har haft en löpande dialog med Pavel och han har verkligen velat komma tillbaka till Luleå igen. Så när situationen med Jaakola uppstod så kändes det jättebra att vi snabbt kunde hitta en lösning tillsammans. Skrbek har varit en av tränarnas önskespelare och som vi ser som en väldigt allround och effektiv back, säger Lars "Osten" Bergström.

Skrbek är belåten med klubbvalet:

– Det känns jättebra att komma tillbaka till Luleå Hockey igen. Jag har under en längre tid haft en bra dialog med Rönnkvist och "Bulan" (Berglund, assisterande tränare) och det känns som att jag och min familj gjort ett väldigt bra val. Nu ser jag fram emot det som komma skall och hoppas att vi skall kunna fortsätta på den uppåtgående trend som Luleå Hockey är mitt uppe i.