• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

Mikael Holm: "Hade en dröm att bli musikstjärna som liten"

22 juli 2020 09:00
20 frågor – sommarspecial

Vi fortsätter med intervjuserien 20 frågor och nu har det blivit dags för domaren Mikael Holm, 39. Här berättar han om när han hamnade i Eldkvarns turnétält, sitt grillintresse och barndomsdrömmen om att bli musikstjärna. ”Trombonen står fortfarande kvar hemma hos min mamma. Hon har nog inte gett upp hoppet om att det ska bli något”, säger Mikael Holm och skrattar.


1. Vad ser du mest framemot i sommar?

– Sommaren på västkusten är helt fantastisk. Vädret, solen och att umgås med familjen är det som jag ser framemot mest.

2. Husvagn eller hotell?

– Jag sålde husvagnen förra veckan. Därför får det bli hotell.

3. Varför sålde du den?

– Jag och min familj (sambo och två döttrar, tolv och sex år) var fem veckor i Kroatien förra sommaren med husvagnen. Vi kände att det blir svårt att slå. Vi kände oss nöjda där. Allt har sin tid.

4. Men det finns en husvagnskille i dig?

– Ja. Mina föräldrar hade alltid husvagn. Jag har två bröder och vi bodde alltid i husvagn på somrarna. När det var färdigt lovade jag mig själv att det aldrig någonsin skulle bli husvagn igen, men plötsligt stod man där med en husvagn.

5. Nu när det inte är hockeysäsong, vad tar du dig tid för då som du kanske måste prioritera bort under säsongen?

– Det blir mycket det man missar hemma med familjen. Mycket med barnen. Sedan tar jag mig tid att spela padel. Jag tar mig tid att laga mat och bara komma ner i stressnivå.

6. Om du ska bjuda din sambo på en fin middag. Vad gör du då?

– Nu på sommaren gillar jag att grilla. Grilla fisk, gärna havskatt. Något bra vin till det.

7. Hur nördig är du när det gäller grillning? Är du i nivå med ”Fredde” i Solsidan?

– Det beror på vem du frågor. Frågor du mig är jag inte så nördig. Frågar du min sambo är hon nog av en annan åsikt. Jag har några grillar, så mycket kan jag säga, haha. Men jag skulle inte säga att jag är som "Fredde" i Solsidan, men tre grillar har jag. Man får gömma dem i garaget och ibland är det bra att ha.

8. Är det verkligen nödvändigt med tre grillar?

– Ja, det klart att det är det. Nu på midsommar gick vi ned till en badplats och då hade jag med den lilla grillen. Den är perfekt att ha med till stranden. Det finns alltid tid och plats för en grill.

9. Erkänn att funderar på att skaffa en grill till?

– Jag har funderat på en rök. Att börja röka grejer. Det är mer något åt det hållet.

10. Har du blivit starstruck någon gång?

– Ja. När jag efter en konsert hamnade i Plura Jonssons och Eldvkvarns turnétält. Starstuck. Sedan har jag blivit det på hockeyplanen när jag var i Tjeckien förra året och dömde deras sista match innan VM, mot Ryssland. Då hade Ryssland Ovechkin, Kucherov och allt vad det var. Då blev jag lite starstruck. Men jag var mer starstruck när jag träffade ”Plura”.

11. Hur hamnade du i Eldkvarns tält?

– Jag hittade en ingång. Den var öppen. Jag gick in.

12. Och sedan gick du aldrig ut?

–Exakt, haha. De fick kämpa för att få ut mig.

13. Är du musikintresserad?

– Ja, det tycker jag. Jag tycker att jag har extremt bra musiksmak, men är tämligen ensam om att tycka det i familjen. När jag lagar mat, drar på lite Eldkvarn och tycker att livet är gott är min yngsta dotter snabbt framme och stänger dörren.

14. Om du ska unna dig något, vad köper du då?

– Vin.

15. Om du skulle vara med i ett tv-program, vilket skulle det bli?

– Pluras Kök.

16. Hur är du själv på sång och gitarr?

– Jag skulle vilja vara bra, men tyvärr är jag fruktansvärt dålig på båda. Jag hade en dröm om att bli musikstjärna när jag var liten, men det blev blockflöjt och trombon. Sedan var den karriären över. Det var inte jättehett att bära runt på den där trombonen när man skulle med skolbussen.

17. Kan du ta fram trombonen en julaftonskväll exempelvis?

– Nej. Trombonen står fortfarande kvar hemma hos min mamma. Hon har nog inte gett upp hoppet om att det ska bli något, haha. Den har inte spelat många toner de senaste åren.

18. Vem i domarkåren är bäst på tvånudd?

– Jag är överlägset bäst, eller överlägset ska jag inte säga. Men det är inte så mycket att skryta om. För vi har några individer som är riktigt dåliga.

19. Om du ska jämföra din spelstil på fotbollsplanen med någon som spelar i dag, vem var du då?

– Jag hade en offensiv fri roll. Hanterade många fasta situationer. Pekade mycket med händerna, vart de andra skulle springa. Jag styrde upp verksamheten lite. Jag skulle säga att jag var en liten blandning av Neymar, Kylian Mbappé och”Mål-Otto” Ottosson. Det är en skön kombination.

20. Hur gammal var du när du la ner fotbollen?

– Fotbollen lägger man aldrig ner. Nu kör vi gubbfotboll och där har jag fortfarande en fri offensiv roll på mittfältet.