• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

SHL Pride Week i februari 2020

18 december 2019 15:30

I februari är det dags för den första HBTQ-satsningen i svensk hockey när SHL och Sportbladet tillsammans banar vägen för en öppnare ishockey. Satsningen, som belyser HBTQ-frågor inom idrottsvärlden, kulminerar i en Pride-omgång den 15 februari.


– Hockey är för alla och vi vill med denna satsning visa att alla ska känna sig välkomna inom SHL, säger Michael Marchal, VD för SHL.

I somras fanns flera SHL-profiler representerade på Sportbladets flak under Pride-paraden och även denna gång är Sportbladet med på satsningen.

– Det är oerhört viktigt att alla känner sig välkomna och trygga att vara sig själva vare sig du är spelare eller supporter som läser om ditt lag i Sportbladet så vi är väldigt glada att göra denna satsning tillsammans med SHL, säger Viktoria Gelin, sponsringschef på Aftonbladet.

Läs mer på Sportbladet: SHL Pride week får egen matchomgång: ”En självklarhet”

SHL Pride Week kommer att märkas både på och utanför isen och den 15 februari spelas det en full omgång som kommer att gå i HBTQ-anda. Precis som tidigare kommer flera SHL-profiler att vara ambassadörer för HBTQ-satsningen.

– Tillsammans är vi en stark kraft med möjlighet att påverka och vi hoppas att vi med SHL Pride Week kan belysa dessa viktiga frågor och visa på ett enat SHL som välkomnar alla, avslutade Michael Marchal, VD för SHL.

Köp dina biljetter till Pride-omgången redan nu.