Nytt avtal klart mellan SHL och HockeyAllsvenskan

15 februari 2019 11:00
Grå bakgrund med SHL:s och HockeyAllsvenskans logo.
Pressmeddelande

SHL och HockeyAllsvenskan har idag tecknad ett nytt avtal gällande ett utvecklingsbidrag mellan ligorna. Avtalet innebär att SHL ger HockeyAllsvenskan ett utvecklingsbidrag samtidigt som spelarövergångarna mellan säsongerna fortsatt hanteras efter gemensamma riktlinjer.


– Detta är en förlängning av nuvarande avtal men i och med denna förlängning så har klubbarna en tydlig spelplan att arbeta efter, samtidigt som SHL också ser till att HockeyAllsvenskan får en form av utbildningsersättning, säger SHL:s sportchef och vice VD Johan Hemlin. Flera sportchefer från respektive liga har varit med och tittat på detaljerna, och vi tror att detta kan vara en modell som kan fungera över tid.

Avtalet gäller kommande fyra säsonger, dock ska vi göra en utvärdering efter kommande säsong för att se så vi ligger i rätt balans i alla delar.

– Förlängningen av avtalet innebär arbetsro för samtliga parter då man nu under de närmaste fyra åren tydligt vet vad man har att förhålla sig till. Att avtalet sträcker sig över en så pass lång tid uppfattar HockeyAllsvenskan också som positivt i den meningen att båda ligorna tillsammans verkar för både klubbarnas och spelarnas bästa. Avtalet utgör också en bra grund för fortsatt och ökat samarbete mellan de två högsta ligorna i svensk ishockey, säger Sonny Lundwall, ligachef HockeyAllsvenskan.