Resultat: Brynäs gick segrande ur utematchen

8 december 2012 21:09

Det blev den fest som merparten av publiken på Gävlebocken Arena hade hoppats på. 15 009 personer såg Brynäs vinna med 3-0 mot Timrå, och Robin Rahm fick hålla sin första nolla för Gävleklubben. "Jag är uppvuxen på uterinkar så det var kul att spela", säger målvakten.


Efter festligheterna och det mäktiga fyrverkeri som föranledde matchen var det Brynäs som inledde bäst. Timrå var visserligen inte ofarligt, men när Jonas Nordquist tryckte upp ett handledsskott i krysset lossnade det för hemmalaget som av bara farten gjorde 2-0 fyra minuter senare när Elias Lindholm rundade kassen och hittade Andreas Thuresson med öppet mål.

– Lite annorlunda. Men jäkligt kul, det är bra tryck här, sammanfattade Brynäs Andreas Thuresson stämningen i C More.

Robin Rahm storspelade

I det kyliga vädret på den annorlunda isen blev det naturligtvis också lite annorlunda hockey. Flera av spelarna belyste att pucken inte studsade rätt alla gånger och att det var extra viktigt att spela enkelt.

Timrå växte in i drabbningen i andra perioden tack vare ett flertal powerplay, men Robin Rahm spelade bra i hemmalagets kasse och räddade inte mindre än 15 skott i tredje perioden. Martin Johansson kunde i stället sätta 3-0 i öppen kasse.

– Gött. Tycker vi spelar ganska stabilt. Vi krigar, och det är kul att se. Kul att vara målvakt i en utomhusmatch, jag är uppvuxen på utomhusrinkar, säger Robin Rahm till C More.